Categories Ljubav, LJUBAV I SEKS

Ovo smo svi radili: 6 grešaka zbog kojih se razočarate u ljubav

Zaljubimo se u viziju, a ne u realnost
Većina žena je imala situaciju da je prvi utisak odvede u projekciju daleke budućnosti sa muškarcem sa kojim se nalazi tek “na početku” . Kada upoznamo šarmantnog muškarca koji nas obori s nogu, ponekad se brzo zaljubimo u samu ideju ljubavi. Tada zaboravljamo da za pravu dugotrajnu vezu punu poštovanja treba puno više od hemije, privlačnosti i strasti. Nekada nam je potrebno malo više vremena, da se osvestimo da je realnost daleko od naše projekcije i da za dugu vezu moramo pronaći konkretne i trajne vrednosti na kojima ćemo graditi temelje ljubavnog odnosa.

Stav “svi su isti”
Nakon teškog i bolnog prekida svi imamo potrebu okriviti kompletan muški rod za sve loše što nam se dogodilo u vezi. Naravno, takva je reakcija ishitrena i obično nas brzo i prođe.
Međutim, ako se tog osećaja dugo ne možete rešiti, onda to postaje problem jer vas sprečava u pronalasku ljubavne sreće. U novu vezu ne smemo ulaziti sa predrasudama jer onda nećemo izgraditi odnos pun poverenja ili ćemo oterati dobrog partnera svojim neutemeljenim sumnjama.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Thinkstock

1 komentar

  1. Mnogo je bitno da ne zaboravimo na sebe i da se stavljamo skoro uvek na prvo mesto. Kada cenimo sebe i imamo dovoljno samopoštovanja onda je sve lakše.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA