Postoji 5 različitih načina da volite, ali za kakvu ljubav se treba boriti?

by | 15 januara, 2019

Svi znamo da je ljubav bojno polje, ali da li je svaka ljubav vredna borbe? Verovatno ne. Nije svaka ljubav ista i upravo zbog toga smo često u nedoumici šta je  prava ljubav zapravo. Možda nije svaka ljubav ona prava, ali to ne  znači da nije čista i vredna. 

Prava ljubav je jednostavna. Nije uvek lako, ali ne budi ni  konstantno osećanje pritiska. Kada sa nekim odlučite da gradite budućnost, uspostavite harmoniju između svih suprotnosti, to znači da vam se dešava prava ljubav i da je naišla  prava osoba za vas. Na takvom odnosu treba raditi i ulagati,  ali je vredno! Za  takvu ljubav se treba boriti!

Teška ljubav

Ljubav koja je stroga. Ovo je  ljubav koja će vas držati na zemlji, koja od vas  zahteva da budete odgovorni. Imaćete partnera koji vas kontroliše i odlučuje kakvi  biste trebalo da budete. Ponekad suprotna  strana oseća strah,  ali ne odlazi jer oseća da je to ljubav kakva mu je potrebna i kakvu zaslužuje. U ovakvom odnosu moguće je da oba partnera izvuku najbolju verziju sebe, ali da li je ljubav u tome  da vidimo kakvi bismo mogli biti, ili u onome kakvi jesmo?

Pročitajte i…Kako znati da li je vreme da raskinete?

Ljubav pod svaku cenu

Ova ljubav je oštećena. Uzrok tome mogu biti udaljenost, sticaj okolnosti i sudbine. Takav odnos je prepun stvari na kojima je neophodno raditi. Međutim, postoje neke stvari koje se ne mogu popraviti ma koliko se trudili da opstanete zajedno. Čak i ako vi osećate da je to to i čini vam se da bi moglo trajati zauvek, neke stvari je jednostavno bolje pustiti.

Zabranjena ljubav

Ljubav koja se ne može i  nikada neće dogoditi, zato što nije  dozvoljena od strane univerzuma i ljudi oko vas. Ovo je ona ljubav zbog koje biste bili spremni da pomerite  kosmos, zbog koje tinjate i  čeznete, ali se ne dešava jer vam nije suđena.

Neuzvraćena ljubav

Jedan od onih stereotipa ljubavi u kojoj jedna osoba voli, ali ne izgovara to jer zna da je druga osoba poštuje, ali je ne voli na isti način. Ljubav koja je neizrečena i sputana, koja boli, ali  i znači. Osoba koja voli, zna da voli bezizuzetno, osobu koju odlično poznaje, koja je ceni i poštuje,  ali nije suđeno da svako svakoga zavoli.

Prava ljubav

Ljubav  koja je toliko stvarna, da vas ponekad uplaši. To nije ljubav za kojom izgorite, već ona koja se nenadano dogodi. Ljubav koja razume, strpljiva je, veruje i nema očekivanja. Ljubav koja je spremna da vam  se dogodi i pušta  vas da se dogodite njoj. To je ljubav koja vas ne zamara, nego vas otrežnjuje,  pokazuje da niste uzalud sanjali!

Jedino  je prava ljubav ona za koju se vredi  boriti. Jer ljubav  nije da se trpi, da se pregori i da se oćuti. Ljubav je da vam se desi i samo takvu ljubav zaslužujete i za nju se vredi boriti!

Pročitajte i…Proverite da li ste pronašli onog pravog

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.