Psiholozi tvrde da postoji smešno jednostavna formula koja otkriva da li ste suđeni jedno drugome. I da li ste?

by | 20 novembra, 2016

Da li ste suđeni jedno drugom: Verovali ili ne, naučnici su konstruisali test koji vam može otkriti vašu budućnost sa sadašnjim partnerom i to sa 94 odsto pouzdanosti.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Jeste li se ikada zapitali da li je upravo sadašnji partner taj sa kojim ćete ostati do kraja života? Dok niko sa sigurnošću ne može reći gde će ih odvesti ljubav, jedan istraživač za sebe tvrdi da može predvideti budućnost para, ali uz pomoć činjenica.

Ovaj Nostradamus za ljubav, drugačije je poznat kao Džon Gotman, profesor psihologije na Univerzitetu u Vašingtonu, koji je posmatrao parove tokom trideset godina. Za vreme orijentacionog proučavanja, snimio je petnaest minuta razgovora skoro sedam stotina parova.

To mu je koristilo kako bi poredio broj pozitivnih odnosa među partnerima, kao što su komplimenti i razmenjivanje osmeha sa brojem negativinih reakcija, poput sarkazma, kritičkog stava. Na osnovu tih informacija, Gotman je zaključio da se zdravi parovi pridržavaju tzv. magičnog odnosa od pet do jedan, što znači da na svakih pet komplimenata ili pozitivnih gestova, javlja se po jedan negativan.

Pročitajte još… Pristala sam na ljubav s pola srca. Nikada nemojte ponoviti moju grešku, tako je teško…

Kako su stručnjaci došli do rezultata, pogledajte na sledećoj stranici…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Nakon deset godina, Gotman i njegove kolege proverili su koji su parovi još uvek zajedno. Uvideli su da je njihovo predviđanje bilo 94 procenta tačno. Drugim rečima, ovaj ,,magični odnos”, služio je kao kristalna kugla za parove.

Ipak, to ne znači da ako želite da zadržite partnera treba da ocenjujete svaki poljubac ili izraz lica. Gotman savetuje da treba ostati pozitivan, tako će i veza biti zdravija. „Parovi koji izbegavaju da iznose izrazito kritički stav tokom rasprava mnogo su srećniji’’ , kaže Gotman.

Ako mislite da je to lakše kazati nego uraditi, razmislite koliko bi bilo bolje zameniti „iskren“ odgovor poput: „Nećemo ostati u kući tvoje porodice nakon venčanja, potpuno me izluđuju!“ nekim kao što je: „Bilo bi lepo da iznajmimo sobu u hotelu nakon venčanja tvog rođaka, nekako je romantično.“

Takođe, nemojte mnogo ogovarati partnera svojim prijateljima. Sledeći put kada se budete žalili probajte da rečenicu: „Nismo se zajedno smejali godinama“ zamenite rečenicom „Nedostaje mi vreme kada smo se smejali zajedno, pitam se kako bi to moglo da se vrati?“

Pročitajte još… Pronašli smo jedno drugo u nezgodno vreme, na nezgodnom mestu. Naša ljubav zato nije uspela

Kako da prepoznate onog pravog, pogledajte na sledećoj stranici…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Otvoreni ste jedno prema drugom

Govorite jedno drugom ono što ne biste rekli nikome. Vaše tajne, želje i snovi često su nešto što želite da zadržite samo za sebe, a ako je vaš dečko neko s kim to želite da podelite, velike su šanse da ste stvoreni jedno za drugo.

Dozvoljavate mu da vas vidi u svakom izdanju

Ako se pored njega osećate dovoljno prijatno da mu dozvoljavate da vas vidi i u najgorem izdanju, znači da znate da mu je svejedno kako izgledate.

Ne bojite se da mu protivrečite

Ako si u vezi u kojoj se bojiš reći dečku da se ne slažeš sa njim, nisi u dobroj vezi. Dečko mora biti neko ko će poštovati tvoje mišljenje iako je drugačije od njegovog, i najvažnije od svega, neko pred kim te neće biti strah reći da ovaj put ne mislite isto.

Pročitajte još… Anđeli ljubavi zaista mogu da vam pomognu da dođete do srodne duše, ali morate da znate ovo

Još načina za prepoznavanje, pogledajte na sledećoj stranici…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Smejete se zajedno

Zvuči kao osnovna stvar, ali vrlo često upravo na nju zaboravljamo. Parovi koji se smeju zajedno, ostaju zajedno.

Ćutite zajedno

Ne govorimo o neprijatnoj tišini, nego o ćutanju u kom ste oboje svesni da je u redu da ćutite. Prijatna tišina je znak da vam je dovoljno dobro zajedno i da ne morate da izmišljate načine da razbijete nelagodu.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.