3 stvari koje svaka žena treba da uradi posle seksa

by | 20 jula, 2016

Ovoga puta vas nećemo učiti šta treba da radite pre i tokom seksualnog odnosa, ali ono što sledi je, verovale ili ne, isto jako bitno. Skrećemo pažnju na ono što bi svaka žena trebalo da uradi kada se akcija završi.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

1. Idite u WC, ali samo ako stvarno imate potrebu za mokrenjem

Sigurno ste čuli da odlazak u toalet odmah nakon seksa može pomoći u sprečavanju urinarnih infekcija, jer mokraća uklanja bakteriju ešerihiju koli koja je možda tokom seksa krenula u vašu mokraćnu cev.

Pročitajte i… 8 obaveznih ženskih rituala pre seksa!

Po mišljenju lekara, ovo je mit jer ne postoje studije koje su to dokazale. Prema tome, ako nemate potrebu za mokrenjem odmah nakon odnosa, ne trčite u kupatilo jer čekanje od dvadesetak minuta ili duže neće povećati rizik od urinarnih infekcija. Umesto toga, ostanite u krevetu i pratite sledeći savet.

Ostale savete pročitajte na sledećim stranama… 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

2. Vratite film i podsetite se šta se upravo desilo, u sebi… a onda naglas

Proživite u svojoj glavi događaje koji su se u pravo desili od početka do kraja. Ako je seks bio dobar, pokušajte da se prisetite šta je to što ga je učinilo takvim, a onda recite partneru koji pokreti su vam se dopali.

Pročitajte i… 7 saveta stručnjaka za najbolji seks u vašem životu!

To je najbolji trenutak da razgovarate o tome kad su utisci još sveži, ali ako doživljaj seksa i nije bio najbolji, bolje je da o tome razgovarate kasnije.

Još jedna stvar koja će poboljšati vaš seksualni život je apsolutno razmena nežnosti i maženje nakon seksa, a studije su pokazale da parovi koji to praktikuju imaju kvalitetniju vezu i više uživaju u seksu.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

3. Zabeležite koji osećaj bola vam prija, a koji ne

Ponekad osećamo bol tokom seksa, a dve najčešće neprijatnosti prouzrokovane su ili suvoćom vagine ili dublji osećaj koji može biti prouzrokovan konstipacijom ili grčem mišića. Razlog može biti i ako partner „udari“ u jedan od jajnika koji su posebno uvećani tokom ovulacije.

Pročitajte i… Super seks poze za dane kada ste umorne

Ipak, bol prilikom svakog seksualnog odnosa nije normalna pojava, pogotovo ako osećaj bola traje nekoliko sati i u tom slučaju najbolje je da porazgovarate sa doktorom jer to može biti znak ozbiljnijih problema poput cista na jajnicima, fibroida i veoma retko raka.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.