Da li (i) muškarci glume orgazam?

by | 4 juna, 2009

Vau, vi žene danas mnogo tražite od nas… Mislim u seksu. Muškarac se ne usuđuje ni da nagovesti seks a da se nije prethodno „naoružao“ vijagrom, možda vibratorom (i rezervnim baterijama), i da nije zakačio stimulator G-tačke na svoj penis. Ženski orgazam, o kojem se otvoreno i često priča, postao je seksualni Sveti gral. Zapravo, ultimativni test veštine modernog muškarca u krevetu.

 

 

lepota i zdravlje muski orgazam

 

Najvažnije je sačuvati obraz

To je dobra vest za vas – nema potrebe da lažirate vrhunac, ako postoje uslovi da ga stvarno doživite – ali, istovremeno – loše je po nas. Neočekivani nusprodukt svih ovih aktivnosti u postelji jeste to da su muškarci… počeli da lažiraju orgazam.

Štaviše, neka istraživanja pokazuju da gotovo 15 posto muškaraca odglumi orgazam u određenim situacijama. Izgleda da su vaša silna očekivanja da vas zadovoljimo uticala na to da zanemarimo lično uživanje, uključujući i orgazam. Nije mi lako što vam ovo otkrivam, ali to se sve češće dešava. Naravno, većina muškaraca ne bi to priznala ni za živu glavu – jedva sam to izvukao od nekoliko bliskih prijatelja, a i sam sam se dvoumio da li da se razotkrijem!

Lažno uživanje i izostanak (odnosno, lažiranje) krune seksualnog čina – orgazma suprotno je svim našim uverenjima o „najboljem prijatelju“. Kada mladić u najboljim godinama (mislim na početku seksualne aktivnosti) ne može da doživi vrhunac, to bi trebalo da izazove najdublju zabrinutost, gotovo paniku, i osaćaj da mu se život završava (znam, reakcija je preterana!). Uostalom, poznato je da je svakom tinejdžeru na svetu dovoljno samo da zamisli žensku bradavicu pa da doživi vrhunac (mada je takav ishod karakterističan za muškarce svih „uzrasta“!). Dakle, problemi u stvarnom seksu, sa stvarnom devojkom, zaista deluju apsurdno.

Žene to znaju, pa su prilično uvređene kada ne dovedemo stvar do kraja. E, to i jeste razlog zbog kojeg lažiramo orgazam kada naiđemo na određene poteškoće. Nazovite to muškim ponosom, ali želimo da ostanemo na visini zadatka i da sačuvamo obraz.

 

Nikad nismo zadovoljne

Tipičan muški idiot (izvinite na iskrenosti), kao što sam ja, smatra da je kavaljerski „zaštititi“ damu od istine, pa makar i po cenu ličnog bola i frustracije. Laži o seksu su dvostruko loše: atak su i na moj ego i na moju „muškost“. Ipak…

Uzmimo, na primer, razgovor sa bivšom devojkom: „Da li si siguran da si svršio?“. „Da, naravno da jesam. Bilo je sjajno.“ „Nemoj da me lažeš. Znam da nisi.“ „OK, nisam.“ Potom sledi plač, uz pitanje da li me još uvek privlači a zatim dvosatna konverzacija o „stanju naše veze“.

Moj prijatelj Matija našao se u sličnoj situaciji. „Nisam bio naročito raspoložen za seks koji je ona inicirala, i odglumio sam orgazam – da je ne uvredim. Kada me je ipak razotkrila, bila je veoma uvređena. Mislila je da je to znak da ne uživam sa njom, a izostanak mog orgazma protumačila je kao siguran dokaz za to.“

 

Male, bele laži

Osnovni razlog lažiranja orgazma najčešće su okolnosti: pijanstvo je, naravno, jedna od njih. Moj drugar Stevan mi je rekao: „Jednom prilikom vodio sam ljubav sa svojom devojkom, pijan kao letva, i odglumio sam orgazam – jer sam, nakon izvesnog vremena, shvatio da ga nikako neću doživeti. Na svu sreću, i ona je bila pod dejstvom alkohola, pa nije primetila ništa“.

„Pijani“ seks zaista može da bude komičan, ali osim beskrajno smešnih, trapavih poza i pokreta, i konstantnog kikotanja, male su šanse da muškarac (a i žena) može da doživi seksualni vrhunac.

No, Stevan svojoj devojci nikada nije priznao da je imao problema: „Da sam to izgovorio, pomislila bi da sam nesposoban„. To je najveći pretnja za Stevana, Matiju, mene i milione naše sabraće u svetu. Zapravo, svi želimo da žene veruju da našim venama, umesto krvi, teče čist testosteron, te da smo sposobni da u svakom trenutku zadovoljimo svoje lepše polovine. Priznavanje poraza i povlačenje podvijenog repa za nas nikako nije opcija.

Jednostavno, našem egu to nikako ne prija, a kada smo u vezi, želimo najsnažniji orgazam, uz poljupce i milovanja, čak i ako je odglumljen. I, bez obzira na važnost ženskog orgazma, naš je, u svesti oba pola, trenutak koji označava završetak seksualnog čina. Vaše zadovoljstvo je kao izvođenje simfonije, a naše – kao zvuk cimbala na kraju. Ali, bez muškog orgazma, kako ćete znati da je koncert gotov?

Budući da se muški orgazam prihvata zdravo za gotovo, često osećamo veliki pritisak zbog vaših očekivanja „grande finala“. Iako muškarci ne moraju da budu zaljubljeni da bi vodili ljubav, to ipak ne znači da su imuni na anksioznost – a naš „najvažniji produžetak“ registruje svaku negativnu misao u mozgu i otkazuje poslušnost. U ekstremnim slučajevima, ova pojava medicinski se naziva – zakasnela ejakulacija.

 

Visoko podignute… glave

Ako problem nije u glavi, onda je u telu. I iscrpljenost može da ugrozi seks: posao, duga vožnja automobila, depresivnost, nesanica, lekovi… Savremeni muškarci često su pritisnuti brojnim obavezama, a još ako imaju uvek „gladnu“ ženu kod kuće…

Nemojte pogrešno da me shvatite. Super je što su žene danas toliko seksualno zahtevne. Samo, ponekad je baš teško uslišiti sve želje kojih je, zahvaljujući brojnim eksplicitnim tekstovima u ženskim časopisima (tipa „naučite ga kako da vas zadovolji“), bogami, sve više. Što je mnogo, mnogo je!

E, tu sada dolazimo do gorućeg pitanja – kako uopšte možemo da lažiramo vrhunac. Poneko „oh“ i „mmm“ neće moći da prođe kada postoji pravi, dokazni materijal. Zahvaljujući vašem insistiranju na bezbednom seksu, kondomi iznenada postaju naši najveći neprijatelji. Mada, čak i muškarci koji ga ne koriste mogu nekako da se izvuku od optužbi da nisu doživeli orgazam. Svako zna da ejakulacija iscrpljenog muškarca liči na kap kiše. Dakle, uz uslov da je žena zadovoljena, moguće je da izostanak naše „donacije“ prođe nezapaženo.

Moj drugi lažirani orgazam desio se zbog toga što je seks predugo trajao, pa sam utrnuo. Nakon treće runde, ona je želela da „ponovimo“ i surovo je pokušala da „oživi“ mog sirotog, slomljenog „drugara“. Uspeo je da podigne glavu – ali još jedan orgazam… ma, ni u ludilu! Tada sam odlučio da odigram ulogu do kraja, brzo, dinamično i bučno. Nakon „vrhunca“, skotrljao sam se na svoju stranu kreveta, u očajničkoj želji za mirom i tišinom. I ukoliko je posumnjala, to nije pokazala. I ona je verovatno bila iscrpljena i nije mogla da prozre moju glumu.

 

Dakle, ja mislim da je vreme da se proglasi seksualna amnestija. Muškarci i žene moraju da priznaju sve odglumljene orgazme i da to više nikada ne čine. Lažiranje je odraz brige i osećajnosti prema partneru, ali je, u suštini, ipak laž. A laži su loše po seks – čak i one male. Umesto toga, treba otvoreno da porazgovaramo o seksu, da se suočimo sa problemom i zajednički pronađemo način da oboje doživljavamo prave orgazme.

 

 

Kako da otkrijete da li glumi…

* Ako ga ne osećate intenzivno, a on ispušta uzvike snažnog zadovoljstva.

* Skriva lice od vas u odlučujućem trenutku. Njegove oči uvek nepogrešivo otkrivaju da li je, ili nije, doživeo orgazam. Generalno, muškarci su loši glumci.

* Nakon doživljenog vrhunca, kondom je i dalje zategnut oko penisa.

* Odmah nakon „vrhunca“, juri u kupatilo da bi se oslobodio kondoma ili sakrio bilo kakav dokaz izostanka orgazma.

* Ako ne koristi kondom, jednostavno pogledajte… pa, „tamo dole“. Zaista ne morate da budete detektiv da biste shvatili o čemu je reč.

 

Tekst: Nenad Tešanović; foto: Dreamstime

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.