Categories Seks

Ekonomska kriza udarila na seksualni život!


lepota i zdravlje sks

Ekonomska kriza sve više „zahvata” i Srbiju, a osim praznijih novčanika i straha od gubitka radnog mesta, na udaru se našao i seksualni život, koji je, procenjuju stručnjaci, pod velikim upitnikom. Naučnici objašnjavaju da brz način života, sve duže radno vreme, trčanje za zaradom pojačavaju stres koji „proizvodi” umor, pa ljudi postaju sve manje zainteresovani za seks.


Šta žene žele?

Čak 42 odsto muškaraca priznaje da stresne situacije umanjuju njihovu seksualnu moć i  očekuju da dame to razumeju.
Jedno istraživanje u svetu pokazalo je da današnja žena prosečno vodi ljubav dva puta manje nego što je to bio slučaj pre deset godina, a tri četvrtine ispitanica je izjavilo da je uzrok tome to što nemaju vremena.
I naše dame slično razmišljaju. Žene u Srbiji su manje zadovoljne seksualnim životom od muškaraca, a svaka deseta ispitanica i svaki trideseti pripadnik „jačeg pola” imaju seksualni odnos nekoliko puta godišnje ili nikad. U istraživanju koje je na ovim prostorima sprovela kompanija „Bajer”, na šest seksualno zadovoljnih žena „dolazi” sedam zadovoljnih muškaraca, a jedina izjava u ispitivanju u kojoj su žene prednjačile jeste da je predigra veoma važan deo seksualnog odnosa i da u njoj najviše uživaju. Iako naše dame ne žele to javno da priznaju, istraživanje je pokazalo da se žene u Srbiji manje trude da „obogate” čin vođenja ljubavi, kao i da im najviše nedostaju ljubav, nežnost, opuštenost, spontanost…

Kako prebroditi stres i postati opušteniji u odnosu sa partnerom?
Stručnjaci tvrde da je tajna u redovnom vežbanju, jer žene koje vežbaju pet puta nedeljno imaju daleko bolji seksualni život nego one koje to čine ređe. Tu je i izbegavanje gledanja televizije. Zbog čega? Zato što je analiza u Italiji pokazala da parovi koji u spavaćoj sobi imaju televizor dvostruko manje vode ljubav od onih koji nemaju ovaj uređaj u svom „carstvu”. Psiholozi tvrde da je najgore kada dame prigovaraju i zvocaju partneru, pa da voljenom muškarcu nikako ne treba reći da ste primetili da njegov stres negativno utiče na vaš seksualni život, jer će biti još nervozniji. Lek je u romantici, razumevanju, opuštenoj muzici uz sveće… I manje razmišljanja o problemima, koje treba ostaviti ispred vrata spavaće sobe.

Tekst: “Politika”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA