Kako OPIJATI UTIČU na ljubavni život

by | 15 decembra, 2009

Ako mislite da će vam alkohol i droga povećati delotvornost u krevetu, bolje razmislite još jednom.

Teško je reći da li droge poboljšavaju ili pogoršavaju seks jer on sam po sebi zavisi od puno činjenica koje unos opijata u telo potencira. Ne postoji valjana formula koja bi nam otkrila kako koja droga utiče na seks. Učinak zavisi od samog pojedinca koji konzumira određenu vrstu droge i njene količine, kvaliteta i vrste.

Alkohol

Alkohol
Alkohol blokira centralni nervni sistem. Alkohol povećava seksualnu želju, libido se povećava, ali njegov učinak na seks je neretko negativan. Alkohol uzrokuje širenje malih kapilara po telu pa zato može da utiče na erekciju i penetraciju kod muškarca jer u penis ne dolazi dovoljno krvi. Kod muškaraca i žena može da utiče na to da se ne postiže orgazam. Kod žena može da dovede do nedovoljnog vlaženja vagine što je vrlo neprijatno i može da uzrokuje bolnu penetraciju. Koordinacija, ravnoteža i koncentracija su narušeni a o neprijatnom zadahu da i ne govorimo.

Marihuana

Marihuana
Marihuana ne bi trebalo da ima posebno dejstvo na reproduktivne organe i njihovu funkciju. Povećava pažnju na osećaje, a posebno na dodir. Prema raznim svedočanstvima seks pod uticajem marihuane ima pomalo mističnu konotaciju. Brojnim pričama o dugom seksu u stanju napušenosti ne treba baš verovati iz razloga što THC izmenjuje percepciju vremena. Seks lako ometaju napadi smeha i gubitak koncentracije, a želja za slatkim može da zameni želju za strastima.

Ekstazi
Glavni sastojak Ekstazija je MDMA, stimulans koji ima vrlo psihodeličnu komponentu. Pod uticajem te droge javljaju se osećaji ljubavi, a želja za dodirom je vrlo jaka. Osobe lako stupaju u intimne odnose s drugim ljudima jer im se to u tim trenutcima čini prihvatljivo. Ti osećaji često ne vode do samog čina seksa jer kod muškaraca ta droga često uzrokuje privremenu impotenciju. Često uzrokuje i dehidraciju što otežava ljubljenje, predigru i na kraju rezultira izostankom polnog odnosa.

KOKAIN

Kokain
Kokain i ostali stimulansi povećavaju seksualnu želju, libido kao i moćnu erekciju, kao i lakše postizanje orgazma. U većim količinama seks može da bude vrlo frustrirajuć jer je uzbuđenost prevelika, a tipična je i nemogućnost postizanja orgazma. Isto tako poznato je kako je kokain lokalni anestetik; neki upotrebljavaju u samom činu seksa na način da ga stave na polni organ kako bi smanjili osetljivost i time produžili vreme odnosa do orgazma.

LSD

LSD
Halucinogeni, čiji su primjer LSD ili „lude pečurke“, od svih droga najviše menjaju čovekov doživljaj sveta i samu percepciju okoline. Uzrokuju različite vizualne i slušne halucinacije i paletu različitih osećaja, od euforije do straha. Zbog izrazito subjektivnog i nepredvidljivog učinka vrlo je teško reći kako te vrste droga utiču na sam polni odnos. Neke stvari je jednostavno bolje prepustiti mašti na volju.

Izvor: Intimatemedicine.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.