Categories Seks

Otkrijte sve svoje fantazije

 

Postoji mišljenje da žene ustuknu kada im partner otvoreno prizna svoje seksualne želje. To je čista zabluda. Muškarci su ugrožena strana koja se pribojava seksualnih zahteva svojih partnerki, i to iz nekoliko razloga. Pre svega, na udaru je njihov ego.

Žene baziraju svoje samopouzdanje na izgledu i sposobnosti da kreiraju kvalitetne odnose sa drugima. Muškarci, s druge strane, stiču sigurnost na osnovu zarade, statusa i seksualne veštine. Dakle, ukoliko zahtevate od njega da poboljša svoje erotske veštine, zapravo zadirete u samu suštinu njegovog bića. Štaviše, indirektno mu spočitavate da je zakazao u osnovnom zadatku – da vas seksualno zadovolji. Zamena tradicionalnih uloga u seksu – muškarac podstiče ženu da bude preduzimljiva i odvažna – može da deluje prilično “muževno”. “Muškarci često govore da ih uzbuđuju žene koje preuzimaju inicijativu i otvoreno pokazuju svoje namere, ali to nije baš tako”, kaže Vladan (32). “Većina bi pobegla glavom bez obzira kada bi im u nekom kafiću prišla devojka i rekla: ‘Vodi me kući!’. Priroda je muškarcima namenila ulogu seksulanih ‘predatora’ i strane koja potpaljuje strast!”

 

OPREZNO S IDEJAMA

Još jedan razlog da oprezno plasirate svoje seksualne ideje partneru jeste to što obično ne znamo detalje iz njegove prošlosti. “Moj bivši dečko često se hvalisao svojim dostignućima u krevetu sa bivšim devojkama, pa sam zaključila da će biti voljan da primeni neke tehnike i sa mnom”, otkriva Jovana (30). “Međutim, kada sam mu predložila uzbudljivu igru prutom, čudno je reagovao. Bio je šokiran, delovalo je kao da se gadi toga. Ispostavilo se da ga to asocira na detinjstvo kada ga je otac kažnjavao udarajući ga tankim prutom. Za njega je to bilo bolno poniženje, a pomisao da to radi meni – devojci koju poštuje – ispunjavala ga je užasom. Štaviše, zbog činjenice da sam ja inicirala tu igru, postala sam ‘čudna’ u njegovim očima. Raskinuli smo nedugo nakon toga.” I, koja je moralna pouka ove priče?! Partner će vam dobrovoljno ispričati sve o svom slomljenom srcu, ali teško će vam poveriti svoje seksualne neuspehe i traume, osim ako to baš ne mora.

 

MUŠKARAC TRADICIONALISTA

Postoji određen tip muškaraca koji će negativno reagovati na svaku vašu sugestiju za osvežavanje seksualnog života. Jednostavno, od žena se ne očekuje da žele i traže “nevaljale” stvari u postelji, a mišljenje takvog muškarca – koji ne očekuje, čak i osuđuje, inicijativu žene – prilično je uvredljivo za vas. Ako imate razloga da verujete da će vaš čovek reagovati upravo tako, nemogućnost da delite fantazije najmanji je problem. Jedna je stvar biti taktičan i pravi diplomata u izražavanju svojih seksualnih želja, a sasvim druga potreba da ih potpuno potisnete zbog veze sa nekim ko vas tera da mislite loše o sebi.

 

BUDITE LUKAVI

 

Na svu sreću, i pored potencijalnih nesporazuma, uvek postoji način da doživite orgazam i da, istovremeno, usrećite svog partnera. Dovoljno je samo da poštujete određena pravila i da sagledate moguće neugodnosti koje vaša fantazija može da izazove. Ovo su osnove ponašanja u situacijama kada predlažete partneru seksualne novotarije:

Predstavite to kao njegovu ideju.

Ljudi su mnogo otvoreniji i spremniji da urade nešto novo ako veruju da je to njihova ideja.

Recite mu da to želite da uradite samo sa njim.

Prva misao koja će mu proći kroz glavu, kada mu predložite nešto novo u krevetu, verovatno će biti: “Sigurno je to već radila sa nekim?”. Ako je to tačno, ne priznajte ni u ludilu! Iskrenost u ovoj situaciji nema nikakve svrhe. Štaviše, može da naruši vaš odnos i ugrozi opstanak veze. Umesto toga, ponašajte se kao da je baš on probudio skrivenu stranu vaše seksualne prirode, za koju ni sami niste znali da postoji.

Jasno mu recite da ste hrabri zato što mu verujete.

Razlog zbog kojeg iznenada želite da istražite avanturističku stranu svoje prirode jeste to što osećate sigurnost u vezi i znate da vas partner neće osuđivati. Pored njega se osećate voljeno i sigurni ste u sebe, zbog čega i želite da mu (skoro) sve otvoreno kažete.

Recite mu da predlažete nešto novo zato što želite najbolji seks na svetu.

Iskreno želite da očuvate međusobno poverenje i da ne postanete jedan od onih parova koji lažu i varaju. Pokušavate da učinite vaš seksualni život što zanimljivijim, da biste izbegli zasićenje i potrebu da zadovoljstvo potražite izvan veze.

Imajte na umu da muškaraci previše seksualno dominantnu ženu doživljavaju kao pretnju.

Kada prevaziđete sve pomenute strahove i potencijalne nesporazume, vaš partner će biti više nego srećan što može da ispuni vaše seksualne fantazije. Naravno, i dalje važi upozorenje da ih plasirate taktično i postupno. Najveća greška je ako pretpostavljate da su muškarci u seksu uvek spremni na sve samo zato što su… Pa, muškarci! OK, pošto smo savladali osnove ponašanja, prelazimo na konkretan plan sprovođenja seksualnih fantazija u delo.

SEKS SA DRUGOM ŽENOM

“Moj dečko je bio oduševljen kada sam mu to predložila”, kaže jedna naša čitateljka. “Ali, to je bilo zbog toga što je pomislio da će učestvovati u igri, prvo kao posmatrač, a onda i u finalu – sa dve žene. No, kada sam mu objasnila da želim to sama da uradim, bio je potpuno zatečen!” Čak i maštanje o seksu sa drugom osobom tumači se kao preljuba. Zbog toga dobro razmislite o onome što želite pre nego što to izgovorite. Da li vam je potrebna njegova dozvola, da li želite da učestvuje u igri, ili samo hoćete da ga obavestite o onome što nameravate da uradite? Možda je u pitanju nešto što želite da uvrstite u redovan seksualni život? Ili je samo najtaktičniji način da mu saopštite ono što želite – erotski san sa drugom ženom (baš po scenariju koji vam odgovara). Proverite njegovu reakciju i procenite da li možete da nastavite razgovor o toj temi.

SEKS NA POSLU

Seks na šefovom stolu ili u kancelarijskom toaletu jedna je od najbezbednijih fantazija jer ne uključuje druge ljude (osim možda “slučajne prolaznike”, što može da poveća uzbuđenje!). Znači, ovu fantaziju možete direktno da predložite partneru bez bojazni da ćete ga šokirati ili preplašiti na smrt. Izaberite dan kada znate da neće biti mnogo kolega u firmi, ili inscenirajte duži ostanak u firmi. Pronađite neki izgovor da partner dođe do vas, odvucite ga na izabranu “ljubavnu lokaciju”, otkopčajte mu pantalone i… Neka igra počne! Naravno, kao što je slučaj sa svim fantazijama, pre nego što dopustite da vas potpuno obuzme požuda, razmislite o mogućim posledicama.

SEKS UTROJE: DVOJICA MUŠKARACA ILI DVE ŽENE

Ako želite da eksperimentišete sa istim polom, seks utroje deluje manje preteće, a naročito je zgodno ako čeznete za promenom. Ipak, plasirajte ovu ideju indirektno. Recite da ste pročitali tekst u novinama, u kojem se govori o iskustvu seksa utroje. Potom pitajte partnera šta misli o tome. Ukoliko pozitivno odreaguje, priznajte mu da biste voleli da to probate i objasnite mu zašto vas privlači. Ako odlučite da to sprovedete u delo, unapred, pažljivo isplanirajte sve i izaberite trećeg aktera. Prilikom izbora ove osobe vodite računa da to ne bude neko iz kruga vaših prijatelja. Osim toga, postavite striktna pravila igre, kojih svi učesnici moraju da se pridržavaju. Takođe, ne dozvolite da vas potisnu iz igre, prekinite je ako vam je neprijatno i uvek posvetite više pažnje svom partneru nego trećoj strani.

STRIPTIZ

Želja za obnaživanjem na javnom mestu veoma je izražena kod žena. Ipak, i ovde je bitna taktičnost – kako prilikom izlaganja ideje, tako i tokom njenog sprovođenja u delo. Iskreno, male su šanse da će vaš partner poskočiti od sreće ako se, pred drugim muškarcima pojavite obnaženih grudi ili guze. Ali, to ne znači da je ova fantazija osuđena na propast. Najvažnije je da napravite pravu atmosferu – nekoliko pića za opuštanje i večernji izlazak u noćni, ili još bolje, striptiz bar, biće sasvim dovoljni da se opustite. U takvom ambijentu vaše slobodnije oblačenje neće toliko parati oči drugima, a vi ćete moći javno da izvedete svoju striptiz tačku (naravno, mislimo na delimičnu obnaženost, a ne na “Evin kostim”) samo za vašeg muškarca. Ukoliko oboje zaključite da vas ta igra ne stimuliše ako se sve odvija na javnom mestu, a ipak želite da je ponekad uvrstite u vaš seksualni repertoar, ostaje vam spavaća soba u kojoj imate svu slobodu ovog sveta.

POVEZI, LISICE & UDARCI PO GUZI

Idite u prodavnicu seksi igračaka i kupite specijalni bič koji je, iako izgledom sugeriše na nešto strašno, načinjen od mekog materijala (obično gume). Dajte ga svom partneru uz detaljan opis onoga šta želite da vam radi u postelji. Njegova reakcija (interesovanje ili odbojnost) biće sasvim očigledna. Ukoliko želite da predložite poveze, držite mu zglobove iznad glave, dok ste vi na vrhu, i pitajte ga: “Da li ti se sviđa? Da li želiš da ti to radim, ili bi ti meni to radio?”. Na početku neka sve bude lagano i opušteno. Koristite svileni šal ili maramu za vezivanje, a kasnije, ako oboje prihvatite igru, možete da primenite i lisice (iz seksi šopa). Nemojte vezivati čvrste čvorove, a da biste predupredili paniku zbog nemogućnosti da se pokrenete, uvek držite makaze pri ruci.

IGRANJE ULOGA

Za većinu bezazlena seksualna igra u poređenju sa seksom utroje, vezivanjem ili svingerskim seksom. Ipak, igranje različitih uloga u spavaćoj sobi može da bude zastrašujući scenario za mnoge muškarce. Zašto?! Rizik od poniženja je velik – ukoliko se ne oseća dovoljno sigurnim da odigra svoju ulogu, na primer poštara koji isporučuje više od pisama i računa, neće moći da “uđe” u lik i biće frustriran. Čak i ako vaš partner nije ljubomoran, izbegavajte fantazije koje uključuju osobe koje oboje poznajete (održite smisao fantazije, ali neka osoba ostane anonimna). Recite partneru šta tačno želite od njega. Kada bude saznao da treba samo da se pretvara da je neko drugi, kao i da nemate želju niti nameru da fantaziju prenesete u stvaran život (u ovom delu dozvoljene su “bele” laži), otvoriće vam puteve u nove seksualne užitke.

 

GLEDANJE PORNIĆA

Veliki broj ljudi ima ozbiljne probleme sa porno filmovima. Žene se obično protive ovoj aktivnosti zbog straha da su muškarci nezadovoljni njihovim izgledom i ponašanjem u postelji, zbog čega ih porede sa porno zvezdama. No, znajte da se i muškarci pribojavaju poređenja. Vi možda zavidite “glumicama” na čvrstim grudima, a on “glumcima” na dužini penisa i njihovoj veštini. Uostalom, partnera će možda užasnuti vaša želja da zajedno gledate “tvrde” porniće. Dakle, ako ste 100% sigurni da je to baš ono što želite, na početku iznajmite “mekše” porniće i posmatrajte njegovu reakciju. Prokomentarišite poneku scenu i recite: “Uh! Ovo je baš vruće! Da li ti se dopada?”. Ukoliko dobijete pozitivan odgovor, bilo verbalan ili kroz njegovo ponašanje, recite: “Možda bismo mogli naredni put da pogledamo nešto smelije…”. Budite opušteni i ponašajte se spontano, i sve će biti mnogo lakše i uzbudljivije.

 

EGZIBICIONISTIČKI SEKS

Kada je ova vrsta seksualne fantazije u pitanju, male su šanse da će je neki muškarac odbiti. To znači da možete da je sprovedete u delo kada se nađete na nekom relativno mirnom (čitaj: povučenom) javnom mestu. Počnite da se ljubite, otkopčavate i dopustite da se stvari odvijaju svojim tokom. Ili, alternativa, možete prvo da nagovestite svoju želju partneru. Kao i kod svih seksualnih fantazija, budite pozitivni, sigurni u sebe i ponašajte se opušteno dok govorite o onome što želite. Ukoliko tome pridajete veliki značaj, verovatno ćete izazvati kontraefekat. Kada postignete konsenzus oko seksa u javnosti, pozabavite se praktičnim delom priče. On se odnosi na odeću koju možete lako da skinete, ili “sklonite sa puta”, i smislite poze u kojima ćete uživati, ali koje će vam istovremeno omogućiti da kontrolišete kretanje potencijalnih voajera. Na kraju, moramo da vas upozorimo da seks na javnom mestu može da uznemiri osetljive duše, ali i da vam navuče policiju na vrat. Zbog toga budite obazrivi i diskretni i, naravno, uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA