„Razbijamo“ mitove o muškarcima i seksu

by | 23 aprila, 2016

Živimo u doba seksualne preopterećenosti putem reklama, TV serija i filmova koji lako stvaraju iskrivljenu sliku muškaraca i kako oni to rade u krevetu, što često dovodi do fatalnih nesporazuma i drama u našim ličnim vezama.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Da biste izbegle ovo, preporučljivo je da steknete realniju sliku. Ovde je 7 najčešće pogrešnih uverenja o muškarcima i seksu i šta je tačno u stvarnosti.

1. “Oni uvek razmišljaju o seksu, nikada neće reći ne, nikada nisu umorni i nikad ne pate od glavobolje.”
U stvari, muškarci su podjednako ugroženi kao i žene. Ponekad su zabrinuti, bore se sa problemima, ili u panici baš kao i mi, a onda jednostavno nemaju apetite i ne mogu da razmišljaju ili upražnjavaju seks.

Pročitajte i… Seks s istom osobom do kraja života: Kako da u krevetu uvek bude zabavno

2. „Oni ne mogu da glume orgazam“
Ako mislite da samo vi možete biti dobri u glumi, varate se. Žene se pretvaraju vrlo često, ali ni muškarci ne ostaju dužni. U stvari, samo 47% muškaraca ima orgazam kroz penetraciju, dok 3% kaže da nikada nije doživelo orgazam tokom seksualnog odnosa.

Još mitova pogledajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

3. „Ejakulacija = orgazam“: mogu biti identični u većini slučajeva, ali ne uvek.
Možda stvarno vidite da je on završio, ali on ne mora da oseća zadovoljstvo, a može da se desi i suprotno, može da doživi orgazam bez završetka, nešto što se zove suvi orgazam.

Pročitajte i… Golicanje može biti seksi: Neka ono bude vaše tajno oružje za predigru

4. „Oni imaju u svom umu samo glavno jelo i mlako predjelo pre penetracije.“
U stvari, posebno moderni muškarci u potpunosti shvataju vrednost predigre i jednako joj se raduju poput žena. Naravno ponekad žele da pređu direktno na stvar (baš kao i žene, posle svega), ali u većini slučajeva će posvetiti dovoljno vremena da vas zadovolje u potpunosti i da traje mnogo duže.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

5. „Odsustvo erekcije znači odsustvo želje“: većina žena će zaključiti da vas ne želi više.
U stvari, postoji mnogo razloga koji mogu da izazovu erektilnu disfunkciju. Zaista, većina muškaraca imaju neki problem sa erekcijom povremeno. Stres i anksioznost u raznim problemima života, bez obzira na pol može da spreči seksualno uzbuđenje i manifestuje u erekciji. Isto se može desiti zbog raznih bolesti kao što je dijabetes.

Pročitajte i… Za čim muškarci čeznu: 3 seksi želje koje mu morate ispuniti

6. „Privlače ih samo besprekorna ženska tela“: možda maštaju o seksu sa glumicama koje oni vide na ekranu ili u časopisima, ali slika nije ono što oni u suštini traže.
U stvari, muškarcima je potrebno mnogo više da se očaraju i zaljube u ženu, kao što je humor, inteligencija, elegancija i emocionalna lepota. Osim toga, oni nisu glupi: oni znaju da mnogi modeli ne izgledaju uživo kao na fotografijama, ali i da je to nešto što ne mogu da dobiju u stvarnosti. Muškarci vole žene sa oblinama, prirodnog izgleda i ženu koja može da ih dotakne.

7. „Postoje romantičari“: ovo je samo nesporazum od vremena naše adolescencije, kada su rekli da muškarci treba da budu grubi da bi prikazali svoju „muškost“.
U stvari, ne morate da očekujete od njih krevet od ruža, ali cenite hemiju između vas, senzualnost i šetnje ruku pod ruku, kao i sve sitnice koje čini za vas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.