SEKSI RECEPTI za različite prilike

by | septembar 22, 2009


seksi recepti


Šta je to strastveno, kreativno, omamljujuće, od životne važnosti, u čemu podjednako uživaju i muškarci i žene? Hrana! (OK i seks.) Tri žene otkrivaju vam iznenađujuće moćan uticaj hrane na njihov ljubavni život…

 

MOJ RECEPT: ZA SEKSI BRAK MAŠA Š. (38)

 

„Pre nego što sam upoznala muža, hranu sam doživljavala kao najvećeg neprijatelja. Stalno sam držala dijete i trudila se da jedem što ređe i što manje. Već nakon prvog izlaska sa njim, znala sam da je to čovek sa kojim želim da provedem ostatak života. Stalno mi je govorio da mu se na meni sviđa sve, osim guze, za koju je tvrdio da je premršava. Ispostavilo se da moj budući suprug voli zaobljenije žene. Želeo je da njegova draga jede bez griže savesti i da stane na vagu bez panike. 

ljubavni kolacNajviše ga je brinulo to što ne doručkujem. ‘Moraš da jedeš!’, stalno mi je ponavljao. ‘Ali, ujutro uopšte nisam gladna’, odgovarala sam, odgurujući tanjir sa hranom koji bi mi redovno gurao pod nos. A onda me je jedno jutro probudio omamljujući miris vanile. Otišla sam do kuhinje i ostala bez daha! Opasan keceljom, stajao je pored šporeta i pekao kolač. Zaboravivši na uobičajenu jutarnju toaletu, odmah sam sela za sto nestrpljivo iščekujući doručak. ‘Ne još!’, rekao je moj dragi, blago me lupivši po prstima. ‘Nije gotovo’, dodao je. Opčinjeno sam gledala šta radi, zapanjena sopstvenom vučjom glađu i nestrpljenjem da se slasni doručak nađe preda mnom. Premazao je kolač džemom, posuo ga vanil šećerom i poprskao sokom od limuna. Kada je sve bilo gotovo, oboje smo navalili na najukusniji doručak u mom životu. I da, miris vanile i limuna postao je naš omiljeni afrodizijak, a ovaj kolač jedan od simbola naše ljubavi.“


Priprema hrane Topiti puter u okrugloj tepsiji na ringli sve dok ne počnu da se stvaraju mehurići. Pomešati jaja, brašno, so, šećer, vanil šećer i čokoladu pa masu usuti u tepsiju i peći u zagrejanoj rerni petnaestak minuta (dok ne počne da raste i ne zarumeni se). Izvaditi iz rerne, premazati džemom (može i medom), posuti krupnim šećerom i sokom od limuna. Količina je dovoljna za četiri osobe.

 

MOJ RECEPT DA PREBOLITE MUŠKARCA VESNA M. (40)

 

„Udala sam se prilično mlada, u 23. godini, i jedna od (brojnih) grešaka koje sam učinila tokom braka je što sam se trudila da mu kuvam – baš kao što su to radile moje majka i baka. Tokom dana bila sam moderna, kreativna i ambiciozna žena, a predveče bih se pretvarala u patrijarhalno vaspitanu ženu koja je pripremala i servirala svom čoveku tradicionalna jela. Kada sam napustila muža, bila sam debela i potpuno izgubljena. Narednu godinu provela sam potpuno sama i prvi put u životu zaista sam naučila da kuvam, i to samo za sebe.

Više nisam morala da udovoljim muškarcu, niti sam zavisila od njega. Pripremala sam hranu koja je
začinjeni paprikaši, niti egzotična jela koja se dugo pripremaju – samo jednostavna, ‘elegantna’ i zdrava hrana, kao što je ova riba. Odskora ponovo pripremam ovo jelo, za svog novog partnera.


Priprema hrane Obariti krompir u slanoj vodi. U činiji pomešati vino, začine, maslinovo ulje i peršunov list i u tu smesu staviti filee da stoje dok ne upiju aromu. Zagrejati rernu na 250 stepeni Celzijusa. Uviti filee u foliju, staviti ih u tepsiju i peći u rerni od 45 minuta do sat vremena. Pred kraj pečenja, odvojiti foliju da bi se filei zapekli. Servirati filee uz bareni krompir i kriške limuna. Količina je dovoljna za četiri osobe.

 

RECEPT ZA UPOZNAVANJE MUŠKARCA VERONIKA O. (29)

 

seksi ljuti„Oduvek sam verovala da je poziv na večeru koju ste sami priredili najbolji način da zavedete muškarca. Tim neobaveznim večerinkama prisustvovalo je desetak duša oba pola. Služila bih prilično začinjena jela, sa mnogo ljute aleve paprike i kulena (uostalom, ja sam Slovakinja!). Ukoliko bi momak pomislio da je moja hrana previše začinjena i čudna, pretpostavila bih da misli da sam i ja takva i odustajala od osvajanja. Probajte! Uverićete se da deluje.“


Priprema hrane Iseći krompir na kocke i obariti ga u slanoj vodi. Uliti ulje u dublji tiganj i zagrejati ga na umerenoj temperaturi. Potom ubaciti krupnije isečene kobasice, kao i tvrde kobasice isečene na „listiće“. Peći dva minuta, a onda dodati paradajz. Smanjiti temperaturu i kuvati 10-15 minuta, često mešajući. Ubaciti u masu malo iseckanog peršunovog ili celerovog lista. Poslužiti uz bareni krompir i parčad francuske vekne prepečene u tosteru. Količina je dovoljna za četiri osobe.

Tagovi: