Šta da radite kada vam više nije do seksa?

by | 11 maja, 2017

Dešava se češće nego što to želimo da priznamo – u jednom trenutku seks je na vrhu liste vaših omiljenih aktivnosti, a već u sledećem prelazi u obavezu. ašto je to tako otkriva nam seksolog Trejsi Koks.

Foto> Pixabay

Trenutak gubitka želje

Privremeni gubitak seksualne želje može se uglavnom povezati sa nekim specifičnim događajem, ako dovoljno dobro razmislite o tome. Pored očiglednih stvari poput prinove u kući, tu je stres, iscrpljenost, smrt bližnjih, tenzija u vezi i mnoge druge situacije koje čine da se osećate loše.

Ako ne možete da utvrdite koji događaj je uzrokovao gubitak vašeg seksualnog interesa, rešenje će se najverovatnije prikazati samo od sebe. Ukoliko patite od stresa, razmislite koji su vam prioriteti u životu, a ako ste u žalosti, dajte sebi vremena da se oporavite.

Niste imali seks više od godinu dana

Ako više od godinu dana niste osećali seksualnu želju ili potrebu da sa nekim budete intimni, treba da sednete i da se zapitate. I… da budete iskreni.

Prvi i najčešći razlog je to što ste u lošoj vezi ili je vaš partner užasan ljubavnik. Put do rešenja je otvorena i iskrena komunikacija. Ozbiljniji problem je kada shvatite da razlog nije partnerova tehnika, već činjenica da vas on jednostavno ne privlači. Mada postoji mnogo načina pomoću kojih možete začiniti vaš ljubavni život i probuditi uspavana osećanja, činjenica je da postoje odluke koje samo vi možete doneti.

Zapitajte se kakav je vaš seks bio na početku veze.

Ako je bio dobar i ako vas partner i dalje privlači, verovatno je nestala sva strast iz vašeg odnosa. Užasno je nepravedna činjenica da parovi koji imaju najprisnije odnose i najbolje veze, često imaju najgori seksualni život.

Da li podsvesno odbijate seks?

Seks je snažno oružje u vezama. Ako je vaš partner u krevetu prava zver, a van njega ne ispoljava takve osobine, to može da bude jako uzbudljivo. S druge strane, ako ste povređeni, to će se podsvesno odraziti i na vaš seksualni život. Problemi u seksu su retko vezani isključivo za seks, a obično su znak toga da je vaša veza malo klimava.

Pročitajte i… Budite oprezne! Zbog ovih 6 problema propadaju i najstabilniji brakovi i veze! 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.