Vodimo ljubav 15 minuta četiri do šest puta nedeljno

by | 4 februara, 2011

Prosečan par u Srbiji vodi ljubav četiri do šest puta nedeljno, a seks im traje 15 minuta, pokazuje istraživanje „Levitra lajfstajl”.
Istraživanje je predstavio doktor Zoran Džamić, docent i urolog sa urološke klinike u Beogradu, a sprovela ga je kompanija „Bajer Šering farma“. Istraživanje je pokazalo i da Srbi izbegavaju seks zbog preteranog stresa i umora, a da oba pola podjednako žele više nežnosti, maženja i spontanosti pri samom činu.
„Predigra je veoma važan deo seksualnog odnosa i u njoj najviše uživam”, jedina je izjava u kojoj su žene prednjačile u odnosu na muškarce.

Seks u Srbiji

Naime, 68 odsto žena uživa u predigri, dok muškarci to čine u samo 58 odsto slučajeva. Čak 30 odsto žena iz studije izjasnilo se da ima više od jednog orgazma tokom seksualnog akta, a dva odsto žena ne doživi nijedan orgazam u toku odnosa. Istraživanje pokazuje i to da ni ekonomska kriza nije umanjila seksualne apetite kod Srba, pa tako čak 44 odsto žena i 60 odsto muškaraca želi češće seksualne odnose.
Oba pola smatraju da je najkraće prosečno trajanje seksualnog odnosa 30 minuta i da je sve ispod toga nepoželjno, piše „Blic“.

Seks u Srbiji

Dve trećine ispitanih su sasvim zadovoljne svojim seksualnim životom, ali zadovoljstvo opada u proseku deset odsto sa svakom dekadom života. Iako im seks traje duplo kraće nego što bi želeli, ispitanici su svoj seksualni život ocenili solidnom trojkom, tačnije sa 3,6.

Doduše, svaka druga žena i dva od tri muškarca žele češće seksualne odnose. Žene su manje zadovoljne seksom u odnosu na muškarce, 56 odsto naspram 67 odsto.

„Uklapamo se u evropski standard i statistike. Kao što smo u okviru proseka po broju odnosa i njihovog kvaliteta, isto tako ne odudaramo od tog proseka ni kada je u pitanju korišćenje lekova za poboljšanje potencije. Iako Srbi vole da se hvale da su veliki ljubavnici, ispravnije je reći da ne odudaraju od proseka“, kaže za „Blic“ dr Džamić.

Seks u SrbijiZnačajna je razlika između polova u shvatanju preduslova za dobar seks. Pa tako 68 odsto muškaraca smatra da je najvažnija jaka erekcija. Skoro isti toliki procenat žena, s druge strane, prednost daje maženju (67 odsto), mada ne zanemaruju ni muškarčevu erekciju (54 odsto).

Podaci svedoče i da seks izbegavamo zbog preteranog stresa i umora, a da oba pola podjednako žele više nežnosti i spontanosti tokom samog čina. Istraživanje koje je sprovela farmaceutska kuća „Bajer Šering“ pokazuje da 30 odsto žena doživljava više od jednog orgazma u toku seksa, a dva odsto žena ne doživi orgazam u toku odnosa. Interesantan je i podatak da je svakom drugom muškarcu na prvom mestu da njegova partnerka doživi orgazam, a tek svakoj četvrtoj je bitan partnerov.

Stres na poslu je za 60 odsto ispitanika najčešći uzrok impotencije, i to naročito među muškarcima između 50 i 60 godina. Rešenja ovog problema 78 odsto njih vidi u razbijanju monotonije, dok su žene sklonije pasivnom rešavanju problema impotencije kao što je: „Uzećemo odmor pa ćemo da vidimo da li će pomoći“ ili „Nećemo imati seks dok se situacija sama ne popravi“.

Seks u Srbiji

Izvor: Bajer

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.