Categories Seks

XXL libido

Žene su godinama bile prisiljavane da prave “salto”, “dube na glavi” i nabavljaju i primenjuju različitu erotsku “logistiku” da bi izazvale obostranu strast i da bi bile što zavodljivije i veštije u postelji.

Saveti tipa: “Obucite seksi donje rublje”, “Upalite mirišljave sveće”, “Napravite penušavu kupku”, mogli su da se pročitaju (i još uvek mogu) u svakom ozbiljnijem tekstu o seksu (da, i u našim novinama). Međutim, nova istraživanja pokazuju da pojedine od nas mogu satima da leže u penušavoj kupki, sve dok im se koža ne smežura, i da opet ne budu spremne za akciju. Razlog se krije, tvrde eksperti, u činjenici da 50 posto žena ne oseća seksualno uzbuđenje bez adekvatne fizičke stimulacije. Ovo otkriće obara tradicionalno uverenje o tome da skidanje odeće sledi tek kada se postigne pravo raspoloženje za seks. Takođe, nova istraživanja daju validnost činjenici da je za većinu žena savršeno normalno da danima ne pogledaju svog partnera “onim” pogledom – naročito ako je veza duga i ako je oslabio inicijalni žar ljubavi i požude. No, na svu sreću, istog momenta kada počnete da razmenjujete poljupce i dodire sa svojim dragim, zapaliće se stari plamen, čak i ako sveće nisu upaljene!

 

To je samo jedna od tajni seksualne želje svake žene. Želite da saznate i ostale? Ukoliko je vaš odgovor potvrdan, nastavite da čitate tekst i spoznaćete odgovore na brojne misterije seksualne želje, uključujući i to zbog čega se ona gubi i ponovo vraća (dok je njegova, čini vam se, konstantna!), kada možete da očekujete njen vrhunac itd.

6 stvari za “XXL” libido!

1 Fizička aktivnost. Poenta fizičke aktivnosti, u kontekstu ove priče, nije gubitak kilograma. Ne, fizičke vežbe su savršena priprema tela za seksualni čin. Nije vam jasno zbog čega je to tako? Pa, istraživači su otkrili da su žene sa niskim libidom i sposobnošću da postignu seksualno uzbuđenje, a koje su radile kardio vežbe umerenog intenziteta (20 minuta) pre gledanja erotskog filma, postigle daleko veći stepen uzbuđenja nego kada su gledale film bez prethodnih fizičkih aktivnosti. Dakle, krenite u šetnju brzim hodom, vozite trenažni bicikl, usisavajte stan (zašto da ne?!) pre nego što se posvetite aktivnostima u postelji!

2 Maštajte! Muškarci to stalno rade, dok je većini žena neprijatno da se prepuštaju seksualnim fantazijama, bilo u svrhu sopstvenog “relaksa”, bilo u cilju podsticanja seksualne želje i igre. Naravno, to je velika šteta, jer seksualne fantazije podstiču libido. Eksperti se slažu sa ovom tvrdnjom i kažu da je fantazija upravo ono što joj naziv kaže: pretvaranje – bezazlen način istraživanja i eksperimentisanja sa stvarima koje vas uzbuđuju. U slučaju da se vaš unutrašnji “cenzor” protivi tome, znajte da je ovaj “film” u vašoj glavi samo za vašu upotrebu, zbog čega može da bude smeo i lud baš onoliko koliko vi to želite.

3 Pravilna ishrana. Dobra cirkulacija, tačnije adekvatna prokrvljenost svih delova tela, od velikog je značaja za seksualnu funkciju. To je, nadamo se, sasvim dovoljan razlog da držite krvni pritisak i nivo holesterola u krvi pod kontrolom. U tome će vam pomoći i adekvatna ishrana, koja treba da sadrži dosta voća, povrća, posnih proteina i integralnih žitarica. Istraživanja pokazuju da je gojaznost, čiji se porast beleži naročito u poslednjoj deceniji, jedan od osnovnih razloga za gubitak seksualne želje. Uostalom, većina masnih namirnica izaziva tromost i umor, što su svakako demotivišući faktori za seks.

4 Dovoljno sna. Jedan od najčešćih razloga gubitka seksualne želje kod žena, pokazuju istraživanja, jeste zamor i opšta slabost oragnizma. Osim što regeneriše telo, poboljšava koncentraciju i fizičku kondiciju, kvalitetan noćni san (osam sati) omogućava da svesno rasuđujete i izborite se sa svakodnevnim stresom, osnovnim “ubicom” dobrog raspoloženja.

5 Razmišljajte kao muškarci. Za većinu današnjih žena, opterećenih različitim obavezama, seks je postao samo još jedan “radni zadatak”, što je, razumljivo, umanjilo njegovu osnovnu svrhu i draž. Osim toga, muškarci su tradicionalno vaspitavani da seks doživljavaju kao nagradu, postizanje “skora” ili kao čistu sreću. S druge strane, žene se vaspitavaju tako da treba oprezno da pristupaju seksu i da ga, uglavnom, vezuju samo za ljubav. No, naš savet je da pokušate da posmatrate seks kao antidot za svoj ubrzani i stresni život, kao šansu da se opustite i uživate. Hej, pa to je samo seks!

6 Pijte kafu. Zaista! Kofein povećava nivo endorfina, neurotransmitera u mozgu, koji učestvuju u kreiranju osećanja zadovoljstva, uključujući i seksualnog. Čak i naučna istraživanja dokazuju da su osobe, koje svakodnevno piju kafu, seksualno aktivnije od ljudi koji je uopšte ne piju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA