Zašto žene pristaju na SEKS?

by | 24 septembra, 2009

Nedavno objavljena knjiga ‘Zašto se žene upuštaju u seksualne odnose – 200 najčešćih razloga’ podigla je mnogo prašine. Autori Sindi Meston i Dejvid Bas otkrivaju da se žene odlučuju na seks sa svojim partnerima zbog dosade, mira u kući, pa čak i u znak zahvalnosti za lepu večeru. Evo nekoliko objašanjenja za ovakvu situaciju.

 

razlozi za seks

Seks dijeta
Odavno je poznato da seks pomaže u gubitku kilograma, a knjiga otkriva da ga neke žene upražnjavaju upravo zbog toga. Seksualni odnos može da sagorti od 100 do 250 kalorija, pokazuju neka istraživanja. Što je seks vatreniji i zaigraniji, troši se i više kalorija. Kada bi se žene seksale četiri puta nedeljno, umesto, primera radi, dva puta, izgubile bi godišnje gotovo dva kilograma.

 

Bračna dužnost
Mnogo je žena izjavilo da vode ljubav sa svojim partnerima iako nisu raspoložene za seks. To čine zbog osećaja bračne dužnosti. Kod nekih uverenje da je seks u braku dužonost ima temelj u religiji, ali za druge to je stav koji su ugradila kulturna i društvena očekivanja. Mnogima ni danas nije strano uverenje da muškarci donose hleb u kuću, a žene se zauzvrat brinu za dom i zadovoljavanje svog muškarca.

 

Saosećajni seks
Žene od rođenja uče da budu brižne i saosećajne. Nekoliko žena u knjizi otkriva da pristaju na seks s partnerima samo kako bi se oni osećali bolje. Takvo ponašanje nije svojstveno samo mladim i neiskusnim ženama. Naprotiv, otkriveno je da na takav seks pristaju i iskusnije žene. Jedna je žena priznala da se povremeno bila s muškarcem koji je prošao grozan razvod, pa joj ga je bilo žao.

 

Seks za zadržavanje partnera
Neke žene vode ljubav jer na taj način žele da spreče partnera da uzdbuđenje pronađe sa strane. Neke se čak boje da bi ih partner mogao ostaviti zbog druge žene, pa deluju preventivno. Jedno je istraživanje otkrilo da su mnoge žene danas svesne krhkosti veza te da uz pomoć seksa žele da očuvaju vezu. Očekuju da će im na taj način partner ostati veran.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.