Želja za seksom u minusu? Saznajte zašto!

by | 6 januara, 2012

Bilo šta od vaginalnih bolova do depresije može uzrokovati pad polnog nagona. Evo gde lekari povlače jasnu granicu i dijagnoziraju seksualnu disfunkciju.

Sa toliko faktora koji utiču na uzbuđenje i seksualnu želju, jako je teško pronaći pravi razlog opadanja libida. Ključni faktor uspostavljanja niskog libida, tipa seksualne disfunkcije, jeste kako se vi osećate u pogledu vaše seksualne želje. Nekim parovima koji imaju retke seksualne odnose ne smeta ovakav način života. Drugi parovi su očajni ako imaju retke odnose što smatraju jednim faktorom zdravog života.

Ako niste zadovoljni sa nivoom seksualne želje koju osećate, razgovarajte o tome sa lekarom. Postoje tri glavna područja vašeg zdravlja koji mogu uticati na libido:

1. Fizičko zdravlje

Fizički pregled je u ovim slučajevima obavezan da bi se ustanovila stanja kao što su artritis, bolesti srca i druga hronična oboljenja, a koja mogu voditi do smanjenja libida kod žena i muškaraca. Pacijenti sa poremećajem varenja, celijakijom osećaju nelagodnost tokom seksualnog odnosa zbog pritiska na upaljenom debelom crevu.

Problemi u vezi sa reproduktivnim organima, kao što je endometrioza kod žena, može takođe voditi ka slabom libidu. Bilo koji vaginalni bol tokom seksa nije normalan ni za ženu ni za muškarca i utiče na libido. Lekar će ispitati kod žena postojanje vaginalnog iscetka, koji može biti znak infekcije i opet uzrokovati smanjenu želju.

2. Brige za vezu i međusobne emocije

Sledeće navedeno može uzrokovati smanjenu želju za seksom kod parova:

– Problemi u vezi;
– Stres kao ogroman razarač seksualne želje;
– Depresija;
– Strahovi.

Slika o telu i shvatanje sebe može imati glavnu ulogu. Neke žene koje imaju decu teže nalaze vremena i snage da se izbore sa dnevnim obavezama roditeljstva, a seks koji počinje uveče je nešto o čemu ni ne stignu da razmišljaju.

3. Nivo hormona

Nivo hormona kod žena, pogotovo kada žene uđu u menopauzu, poznat je po osujećenosti polnog nagona. Niži nivo estrogena posle menopauze može izazvati suvoću vagine i bol prilikom seksualnog odnosa, što smanjuje želju za odnosima.

Autor: www.klinikaPERINATAL.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.