Ova vrlina mogla bi skupo da košta vašu vezu ili brak

by | 24 decembra, 2016

Čini se kako ova naizgled pozitivna navika zapravo radi više štete nego koristi, a to je sada i naučno dokazano.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Kada postoji ozbiljna prepreka na vašem ljubavnom putu, uobičajeno je misliti ako što pre oprostite i krenete dalje, tim bolje.
Ali, čini se kako ova naizgled pozitivna navika zapravo radi više štete nego koristi, a to je sada i naučno dokazano.
Drugim rečima, prerano opraštanje prošlih prestupa i grešaka, može imati štetne učinke na vaš odnos, posebno u slučaju ako osoba koja oprašta nije bila spremna to učiniti tako brzo, no na kraju je ipak to učinila, jer je želela da sačuva svoj ljubavni odnos.
Čak i ako niko ne spominje prošlost, za partnera koji je povređen, verovatnije je kako će preterano reagovati na nešto nevezano i bezazleno, ostavljajući drugog partnera zbunjenim i frustriranim.
Tako se u praksi, ponašanje za koje smo pretpostavljali da je najzdravije za naš odnos, zapravo pokazalo kao prilično destruktivno, ako se problem istinski ne reši s obe strane.
Rešavanjem problema i iskrenom komunikacijom o njegovim posledicama, manje je verovatno da će se on pojaviti u budućnosti pa ubuduće budite pametniji.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

2 reagovanja na “Ova vrlina mogla bi skupo da košta vašu vezu ili brak”

  1. Vesna V kaže:

    Preterano opraštanje grešaka ne vodi ničem.To je samo hvatanje za slamku da bi se veza očuvala.A negde u dubini duše to stoji i kad tad će da ,,ispliva“ i uništi vezu.Kao neki oproštaj je ustvari okretanje glave od problema i idemo napred.Bez obzira na sve.Ali u pogrešnom pravcu.

  2. Biljana P. kaže:

    Uh nekada covek nezna sta je najpametnije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.