Ove greške razaraju veze, a često ih svi pravimo

by | 22 oktobra, 2016

Održati vezu nije lako, pogotovo kada se u obzir uzmu mnogi faktori koji mogu uticati na razvoj i održavanje veze.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Oko 40 posto prvih brakova propadne, a onda i sledeći ima velike šanse da ga „strefi“ ista sudbina. Razlozi variraju od osobe do osobe ali ovo je šest najčešćih problema koje razaraju vezu…

1. Pitanje poverenja

Poverenje i intimnost su najvažniji u zajedničkom životu i ujedno ih je najteže postići i zadržati. Problemi poverenja idu po skali od financijskih izbora do emotivnih zavisnosti.

Pročitajte i… Vešto me je lagao šest meseci. Iz njegovog laptopa saznala sam ko je zapravo on!

Često postoji prikriveni problem o kojem se nije nikad potpuno razgovaralo i koji se nije rešio, kao na primer partnerova zavisnost o kockanju ili nesposobnost da se odluči za drugi posao.

2. Nevera i ljubomora

Poverenje se može izgubiti na puno načina ali sumnju u neverstvo je najteže prevladati. Neverstvo razara skoro pola veza. I ako odlučite ostati zajedno, naučiti kako da ponovo krenete od nule, izgraditi ono što ste imali pre je naporno i emocionalno iscrpljujuće iskustvo.

Ostatak teksta pročitajte na narednim stranama…

Foto: Guliver/Getty images/

Foto: Guliver/Getty images/

3. Teškoće u komunikaciji

Puno parova se bori protiv loše komunikacije i često se optužuju da govore različitim jezicima. Nedostatak komunikacije može dovesti da blizak par počinje živeti u posve različitim sferama, više kao cimeri nego partneri.

Pročitajte i… Ne mogu da se ne zapitam da li je ostao ijedan pravi muškarac, ili su svuda šmekeri bez pokrića?

4. Neravnoteža

Neuravnotežena veza je česta kod mladih parova i onih koji dobiju decu ili žive sa starijim roditeljima. Ona se javlja kada jedan ili oba partnera pogreše u tome te odlule da su im prioriteti sve drugo sem njih samih

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

5. Problem kompatibilnosti

Suprotnosti se mogu privući ali je ekstremno teško održati vezu nekompatibilnih osoba. Osnovna kompatibilnost što su vrednosti i pogledi na svet veoma je bitna za vezu koja dugo traje. Ako ste radikalno različiti, poštovanje i kompromis u vezi su kritični.

Pročitajte i… Ovakve veze su prepune ljubavi, ali nikada ne traju dugo… Da li ste već bili u takvoj?

6. Nasliničko ponašanje

Nasilje nikada ni u jednoj vezi se ne bi smelo tolerisati. Ali nasilje u vezama se ipak javlja. Izlivi besa, emotivne opstrukcije o moguće da neće same od sebe dovesti do prekida veze ali ovako dejstvovanje u kontinuitetu iscrpi iz čoveka svu pozitivnu energiju.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.