Categories Veze

Pročitajte OVO pre nego što krenete u lov na srodnu dušu preko interneta

Upoznavanje putem Interneta? Ima li uopšte onih koji to nisu već isprobali. Danas je ovakav vid flerta i potrage za partnerom postao potpuno uobičajen, možda i češći od očijukanja u noćnom klubu. Zanimljivo je da naši profili na društvenim mrežama za upoznavanje mogu da otkriju više nego zapravo mislimo, posebno psiholozima i naučnicima. 

Foto: Guliver/ Getty images
Foto: Guliver/ Getty images

Upravo zahvaljući podacima koje su istraživači otkrili analizirajući profile različitih korisnika, došli su do zlatnog pravila za uspeh za pronalaženje partnera preko društvenih mreža.

Naime, istraživanje sa Univerziteta Ajova predstavilo je javnosti rezultate studije sprovedene sa ciljem utvrđivanja psihološkog efekta koji na ljude imaju različiti sadržaji na profilima.

Okupili su 300 učesnika različitih godina, porekla, pola i seksualnih afiniteta, i dali su im zadatak da pregledaju niz profila na stranici za upoznavanje “OkCupid” koji su podeljeni na tri dela: “Ukratko o meni”, “Šta radim u svom životu” i “Jako sam dobar u…”. Potom su ih zamolili da ocenama od 1 do 5 odrede nivo privlačnosti, poverenja, želje za upoznavanjem i verovatnoće da zaista izađu na sastanak.

Pročitajte i… Od ovakvih partnera bežite glavom bez obzira! U suprotnom, potpuno će vas slomiti

Do kakvog su zaključka došli istraživači i šta je ljudima najvažnije u proceni profila pogledajte na sledećoj strani… 

1 komentar

  1. Koristila sam nekoliko domacih sajtova, ali je uglavnom ista prica. Medjutim, pojavio se sajt za upoznavanje Lepotia i Zver, i koliko sam mogla do sada da primetim, tamo su muskarci koji stvarno znaju sta hoce. Preporuke sa moje strane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA