Šta uraditi da prvi dejt ne bude i poslednji? Evo devet odgovora…

by | 26 maja, 2017

Pred prvi sastanak, ali i tokom njega svi imamo veliku tremu u vezi sa tim kako će on da protekne. Isto tako, nakon što se prvi dejt završi, nestrpljivo očekujemo sledeći, ukoliko nam se partner zaista dopao.

Foto: Pixabay

Stručnjaci sa internet stranice za samce „Singles Badge“, sastavili su listu od top 10 zlatnih pravila za prvi dejt.

1. Ne razmišljajte previše o mestu
Odlazak na piće u neki intimniji kafić je najbolja opcija. Ljudi često pokušavaju da budu originalni i maštoviti, ali tada često zakomplikuju stvari. Za prvi sastanak odaberite jednostavno mesto koje je dovoljno tiho da možete da razgovarate.

2. Šta obući?
Pazite da se obučete primereno okruženju i da vam bude udobno. Poslednje što želite je da sve vreme popravljate suknju ili top. Isto važi i za obuću. Naravno, birajte odeću u kojoj ćete se osećati seksi, jer ćete tako podići samopouzdanje.

3. Šta naručiti?
Birajte jednostavno, ali praktično. Možda volite pečena rebarca ili pileća krilca, ali vrlo je verovatno da ćete se uprljati dok ih budete jeli. Naručite nešto što možete jesti, a da pritom i dalje možete nesmetano da razgovarate.

4. Razgovor
Naravno da ćete biti nervozni, ali pazite da zbog toga ne počnete da previše pričate o sebi ili se smrznete pa ćutite i delujete odsutno. Pre samog dejta prođite u glavi nekoliko pitanja koje biste mogli da postavite.
Osim što morate da pazite da ne govorite samo o sebi, vodite računa i da ne pričate o politici. Izbegavajte pominjanje bivših ljubavi, a ako se i spomenu, pričajte o njima kratko, sažeto i – nipošto nemojte da ih blatite.

5. Kako sesti?
Pokušajte da sednete pod pravim uglom. Tako ćete smanjiti napetost, jer nećete sve vreme morati da gledate ravno jedno u drugo.

Foto: Pixabay

6. Mobilni-bonton
Ne držite mobilni telefon na stolu, a nemojte ga ni proveravati svaki časo. Javite se samo ako je hitno. Ako očekujete važan poziv ili poruku, objasnite to na početku dejta, da vaš partner ne pomisli  da vam je dosadno.

7. Račun
Uvek je dobro da obe strane ponude da plate račun ili bar svoj deo. Uvaženo je da muškarac plati, ali postoje žene koje su odlučne u nameri da plate svoj deo računa. Pravila nema, pa pokušajte da procenite partnera.

8. Rastanak
Jedini savet je „manje je više“. Sve ostalo je na vama. Samo vi znate da li je situacija primerena za rukovanje ili prijateljski poljubac u obraz i zagrljaj. Šta god da odlučite, nemojte previše oklevati.

9. A šta posle…
Ako vam je bilo dobro, uvek je primereno porukom se zahvaliti na lepoj večeri. Prema odgovoru ćete verovatno naslutiti želi li partner drugi sastanak. Pošaljite poruku i čekajte odgovor. Ne šaljite ih više, i budite realni u očekivanjima. Ako se ne javi, možda jednostavno nije toliko zainteresovan.

Pročitajte i…  Last minute putovanja – Pečuj, Napulj, Kopenhagen, Lisabon 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.