Klasični printovi koji su uvek u trendu

by | februar 29, 2016
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Svaki Fashion Week donese nam novi trend, nove kreacije, originalne dezene. Bez obzira na to koliko modni dizajneri bili inovativni, određeni printovi provlače se iz sezone u sezonu pa možemo reći da su odavno postali klasika u modi. Njima se svetski poznati kreatori vraćaju svake godine nudeći nam novi doživljaj raskošnih geometrijskih oblika ili nežnih cvetnih motiva. Upravo zbog toga su uvek sveži, nošeni na nov način, pa nam nikada ne mogu dosaditi. A o kojim printovima je reč otkrijte u nastavku.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Najženstveniji od svih dezena jeste cvetni. Iako ga najčešće vezujemo za sunčane prolećne dane i lagane materijale, ovaj motiv provlači se čitave godine. Lepršave boho haljine zamenile su na modnom tronu malu crnu haljinu, jer ih možete nositi u svakoj prilici i bilo kojoj kombinaciji. Cvetni print ne vezuje se samo za romantične kreacije – u njemu možete izgledati i seksi ako izaberete zavodljivi kombinezon ili top neobičnog kroja. A za devojke koje ne vole strogi dreskod, tu su cvetna odela koja će „razbiti“ klasični poslovni look.

Ostale printove koji su uvek u trendu pogledajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Mnoge karirani print podseća na školske uniforme. Međutim, on se odavno iz školskih klupa preselio na modne piste. Ove sezone možete pokazati svoju mladalačku buntovnu stranu, jer su u trendu rane 90-te i grandž stil. Osim kariranih košulja koje odavno nose epitet vanvremenskih, za sve trendseterke must-have su haljine sa ovim dezenom, dok smelije devojke mogu da kombinuju različite karirane motive, kako je to učinio Derek Lam u svojoj kolekciji za jesen 2016.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Dezen koji je uvek na A-listi u modi – prugice, a ni ova sezona neće biti izuzetak. Horizontalne ili vertikalne, deblje ili tanje, na haljinama, majicama, pantalonama, aksesoarima, prugice su svuda. One su oličenje kežual, dnevne varijante jer ih lako možete kombinovati sa parom tamnih ili ispranih farmerki i baletankama. Prugastu garderobu možete uvrstiti u svoj poslovni i večernji look. Inspiraciju za kombinovanje potražite kod poznatih zvezda koje su sa dolaskom toplijih dana prošetale prugaste krpice.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Animal print je nesporno najseksepilniji print na modnoj sceni koji podjednako vole poznate dame, trendesterke i devojke širom sveta. Zato nije ni čudo što je svake godine zastupljen u kolekcijama mnogih modnih kuća. Jednostavne kombinacije možete osvežiti cipelama, torbom ili ešarpom u animal dezenu, a dame koje žele da privuku pažnju svojom garderobom mogu da ponesu haljine, pantalone ili pak predivne kapute koji su i ove godine u trendu.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Tufnice su zaživele kao dezen krajem 19. veka u Velikoj Britaniji i od tada ne napuštaju modnu scenu. Razigrane, neodoljivo šarmantne, pomalo retro i uvek elegantne – tufnice su, pored cvetnog printa, pravi izbor za prolećne dane, a uz pravu kombinaciju odevnih komada i aksesoara učiniće svaki autfit mladalačkim. Prefinjeni pop art print možete poneti i u elegantnoj varijanti, kao što smo mogle da vidimo na Noon by Noor reviji.

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: