#Friendship goals: Zbog čega vam znači najbolja drugarica?

by | 11 marta, 2019

Život bez njenog veličanstva Najbolje drugarice ne bi bio isti zar ne?:)  U štampanom izdanju L&Z magazina pozvali smo vas da nam pošaljete fotografiju sa vašom najboljom prijateljicom i da nam napišite zbog čega vam ona znači. Pobedničko pismo proglasićemo na kraju ovog teksta. Evo vaših odgovora:

#1 Milica i njena najbolja drugarica

„Pre svega, želim da vas pohvalim. Vaši tekstovi, naslovne strane su uvek pun pogodak. Najomiljeniji deo časopisa mi je kolumna Daniele Bakić koja me uvek slatko nasmeje, ali i kolumna Bojana Krivokapića. Takodje, savete koje dajete kada je u pitanju moda, hrana, šminka, neka kože, kose -jednostavno to ne može da ne bude zanimljivo bilo kojoj devojci. Da ne izostavim i tekstove o raznim putovanjima. Uvek išcekujem 20. u mesecu da bih čitala o tome jer inače sam opterećena putovanjima, pa i nosim časopise ponekad sa sobom tokom putovanja i obilazim znamenitosti ili zanimljiva mesta koje navedete, a inače se sama ne bih setila toga tj. da ih obidjem. Iako znam da će novi broj casopisa uvek biti lepši, zanimljiviji, bolji, uvek mi bude žao da se otarasim starog pa ih tako uvek imam po kući. Drago mi je da postoje časopisi koji jednostavno mogu da poprave dan, da tokom ispijanja kafe mogu da saznam nešto novo na teme koje me stvarno interesuju i da se relaksiram i ne čitam o nekim stresnim temama ili nekim ozbiljnijim problemima koji se dešavaju u svetu.

Njeno Veličanstvo Najbolja drugarica

Mnogi ljudi prolaze kroz naš život, neki se ispostave da su naša druga polovina i traju celog života, dok postoje i oni koji su nam samo životne lekcije, brzo blede i gubi im se svaki trag.
Svi znamo koliko je teško u današnje vreme pronaći osobu sa kojom možeš da deliš sreču, tugu, uspehe i padove, raskide, emotivne drame, porodične i lične probleme.
Sreća je ta koja stvara prijatelje a nesreća je ih proverava.

U mom slučaju je potvrdjeno da je u pitanju pravo prijateljstvo, koje je prošlo kroz razne vrste testova i opstalo.
Čudnim sticajem okolnosti u moj život je ušetala Ona, koja je toliko posebna da sam se zapitala kako sam pre toga živela bez nje.


U trenucima kada bi stvari krenule nizbrdo, nisam dobijala okrenuta ledja već reči utehe koje su činile da budem bolja danas nego juče. Kada bi imala toliko loš dan naš lek protiv „depresije“ bila su putovanja koja i ne budu uvek dobro organizovana, ali ih u svakom slučaju ne bi menjale ni za šta na svetu, jer svaki izazov kroz koji smo prolazile povezao nas je još više.
To su vrste prijateljsta koja traju zauvek… čak iako je neko kilometrima daleko – uvek je blizu srcu.
Verujem da nijedno prijateljstvo nije slučajno i da postoji razlog zašto se putevi ukrste odredjenim osobama…možda da bi shvatili šta znači bezuslovna ljubav ili imati sestru koju je Bog zaboravio da vam podari.“

 

#2 Sofija i Nikolija

„Dragi moj magazine,

znaš onaj osećaj kada ne moraš svakodnevno da se čuješ, kuckaš i viđas sa nekom osobom, ali znaš da je ona tu i da te iskreno voli. Jednostavno tu je. I kada smo srećni, i kada nam se plače, i kada smo puni energije, i kada smo ludi, i kada klošarimo i kada se preispitujemo za neke učinjene postupke/propuštene prilike, i kada obilazimo nove lokale, i kada pravimo planove u životu, i kada gledamo samo u jezero i ćutimo, i kada delimo jednu limenku, i kada jedemo neki lebac i kada smo smoreni, i kada čekamo 3h voz po hladnoći i kada nam apsolutno nije ni do čega, i kada idemo zajedno…a ne znamo ni same gde idemo, i kada maštamo, i kada filozofiramo, i kada se raspravljamo, i kada tračarimo, i kada smo nervozni, i kada nas nema neko vreme iz opravdanih razloga…čak i onda kada nam u životu sve ide baš onako kako želimo. Upravo shvatam da je prošlo 12 godina od kako se poznajemo, a osećam da taj prijateljski odnos (ne drugarski da se razumemo) traje mnogo duže, ali zaista mnogo duže. Ta povezanost se oseća. Sreća je imati prijatelja kao što je Nikolija (Nina, Nini).“

Veliki pozdrav za L&Z“

#3 Dragana i Mirjana

„Koleginica.

Šef.

Nadređeni.

Samo to je trebala da bude.

Poznajući sebe samu bila sam uverena da neće naći pukotinu kroz koju bi se provukla i učinila naš odnos ikakvim drugačijim sem strogo poslovnim.

Ali našla je.

Začuđujuće lako.

Nisam ni primetila momenat kada mi se “podvukla pod kožu”.

Na prste jedne ruke mogu nabrojati one koji su to uspeli za sve ove moje godine života.

Ne umem rečima iskazati onaj osećaj kada u moru istih, drastično različitih od sebe, neočekivano, duša prepozna jednu od onih retkih, sličnih sebi koja i tvoju tišinu razume, koja svojim osmehom otkloni i tmurne oblake i tmurne misli, koja snažnim zagrljajem podeli deo svoje snage za borbu protiv vetrenjača.

Hvala ti što si neplanski ušetala u moj život.“

#4 Marija i Željana 

„Želela bih sa Vama da podelim moju sreću -moju prijateljicu Željanu. Ova slika nam je značajna kao i naše prijateljstvo. Rečima ne mogu opisati koliko mi je ona značajna. Ona mi je sve. Drugarica. Lažni dečko. Psiholog. Kuvarica. Detektiv. Luda…U nekim momentima i lopov (kad mi krade odeću iz ormana) 🙂 ali najbitnije od svega ona mi znači i smatram je porodicom.
Na fotografiji se nalazimo ona (braon kosa) i ja (plava kosa). Nalazimo se na Železnickoj stanici u Užicu, tada nam je bila matura .Ovo mesto nam je posebno značajno jer nas je spajalo.Odselila sam se iz Užica i svaki put kada bih dolazila -dolazila bih vozom. A ona bi me u čekala sa osmehom i humorom -da je postavljen crveni tepih ili da drži papir na kome piše Marija. Hvala ti  što me uvek učiniš srećnom!“

Pobedničko pismo po izboru redakcije je pismo pod brojem #1! Milice, čestitamo!

SVE UČESNICE ovog darivanja dobile su na poklon karte za regionalnu  konferenciju magazina Lepota i zdravlje „Pro Femina“.

Molimo dobitnicu i učesnice da pošalju ime i prezime, adresu i kontakt telefon na mejl [email protected] Hvala svim devojkama na učešću i predivnim odgovorima! <3

 

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.