L&Z čitaonica: Preporuka za sve nas koje radimo na ličnom razvoju + pokloni!

by | 18 maja, 2019

Izdavačka kuća Harmonija preporučuje šest svojih izdanja, istaknutih autora iz oblasti ličnog razvoja, od Opre Vinfri, preko Lujze Hej do Džulije Kameron. Sva ova izdanja su i na poklon – za one raspoložene da učestvuju u darivanju. 

Za učešće, sve što treba da uradite jeste da u komentarima ispod ovog posta napišete koju oblast svog života, ili koju svoju osobinu, želite da unapredite. Komentare ostavljajte do petka 24. maja u 12 h kad ćemo proglasiti šest najkreativnijih odgovora, a oni će svojim autorkama doneti na poklon knjigu.

 

MOĆ ŽENE, LUJZA HEJ

 

Svaka od nas mora naučiti da ceni svoj život i svoje sposobnosti isto onoliko koliko su nas učili da cenimo tuđe. Samopouzdanje i samopoštovanje najveće su dragocenosti svake žene. Ako nemamo te osobine, treba da ih razvijemo. Ako imamo svest o sopstvenoj vrednosti, nećemo trpeti zlostavljanje niti inferioran položaj.

Potpadamo pod tuđu dominaciju samo ako verujemo da nismo dovoljno dobre ili da smo bezvredne. Osnaživanje žena najvažniji je preduslov za unapređivanje planete. Ako su žene potlačene, svi gube. Kad su žene na dobitku, svi napredujemo.

 

 

SAVLADAJTE PREPREKE BEZ OBZIRA NA SVE, LIZA NIKOLS

 Liza Nikols zna iz prve ruke da je srce najsnažniji mišić u telu, jer je ona sama živi primer da korišćenje emocionalne snage može da  nam omogući život za kakav smo rođeni. U ovoj knjizi otkriva nam devet koraka ili „mišića” i najvažnije stvari koje svi možemo da preduzmemo kako bismo živeli životom kakav želimo i zaslužujemo.
To je revolucionaran, moćan i inspirativan program koji nas podseća da se sve što nam je potrebno da budemo srećni nalazi u nama samima i pokazuje kako i mi možemo da konačno ostvarimo svoje snove. U ovoj knjizi nije reč samo o tome kako da prevaziđemo prepreke već i o tome kako da ih iskoristimo da bismo stvorili život kakav želimo.

ONO ŠTO SASVIM SIGURNO ZNAM, OPRA VINFRI

Opra Vinfri je jedinstveni fenomen našeg vremena. Tokom nekoliko decenija stvarala je istoriju svojom legendarnom emisijom, pokrenula svoju televizijsku mrežu i časopis O, postala jedina Afroamerikanka koja je zaradila više od milijardu dolara, dobila počasnu diplomu Univerziteta Harvard, kao i Predsednički orden slobode. Iz svega što je doživela izvlačila je životne pouke, koje je četrnaest godina delila sa svojim čitaocima u popularnoj kolumni časopisa O – Ono što sasvim sigurno znam.

Sada su, po prvi put, ti Oprini misaoni biseri ažurirani, pregledani i sakupljeni u divnu knjigu, prepunu njene mudrosti i otkrića do kojih je dolazila tokom života. Organizovani po temama – radost, otpornost, povezanost, zahvalnost, mogućnost, zadivljenost, bistrina i moć – ovi eseji nude nam jedinstven, moćan i intiman uvid u srce i um jedne od najčudesnijih žena na svetu, istovremeno nam dajući uputstva kako da postanemo najbolja verzija sebe.

 

PUT UMETNIKA, DŽULIJA KAMERON

Svetski bestseler Put umetnika – koji milioni čitalaca smatraju neprocenjivim vodičem za umetnički život – i dalje je aktuelan kao što je to bio pre dvadeset pet godina kada je prvi put objavljen, i predstavlja izuzetno provokativno i nadahnjujuće delo. U novom uvodu knjige, Džulija Kameron iznosi svoja razmišljanja o uticaju Puta umetnika i opisuje ono što je radila tokom proteklih decenija, i iznosi novostečene uvide u stvaralački proces:

Pre dvadeset pet godina objavila sam Put umetnika, knjigu koju sam osmislila kao priručnik za podršku umetnicima. Bila sam zatečena njenom popularnošću. Mislila sam da pišem knjigu za sebe i nekoliko prijatelja. Umesto toga, ispostavilo se da sam napisala delo koje se obraća milionima. Glavna premisa knjige jeste da smo svi mi kreativni i, da uz nekoliko jednostavnih tehnika, svi možemo da postanemo još kreativniji.

 

KINESKE VEŽBE ZA ZDRAVLJE  I DUGOVEČNOST, STIVEN KARDOZA

Poboljšajte svoje zdravlje i oslobodite se zdravstvenih tegoba uz pomoć 88 vežbi datih u ovoj knjizi koje možete lako da naučite i izvodite. Ove vežbe može da radi svako, bez obzira na godine, pol i zdravstveno stanje. Dovoljno je da ih radite po nekoliko minuta svakog dana da biste osetili njihovu efikasnost.  Uz pomoć ovih vežbi možete da: * Poboljšate svoju formu.

* Smanjite na najmanju moguću meru ili čak potpuno eliminišete mnoge od znakova starenja. * Uživate u dobrom zdravlju još mnogo godina. * Rešite se brojnih zdravstvenih tegoba. * Poboljšate svoje sportske rezultate i smanjite mogućnost povređivanja pri bavljenju sportom. * Povećate nivo energije i postanete vitalniji. Vežbe su zasnovane na principima akupresure, taičija, čigonga i taoističke joge, a  za svaku od njih dato je lako razumljivo objašnjenje, uputstvo za izvođenje, kao i fizičke i energetske koristi koje ćete imati od nje.

 

TAJNA SRODNIH DUŠA, ARIJEL FORD

Јeste li se ikada pitali šta vam je potrebno da biste našli ljubav svog života? Da li sanjate o životnom partneru koji će vas voleti, brinuti o vama i obožavati vas? Tajna srodnih duša pokazuje kako da, koristeći zakon privlačenja, preuzmemo kontrolu nad svojom romantičnom sudbinom.

Knjiga je prevedena na preko dvadeset jezika i postala je svetski fenomen i bestseler. Arijel Ford tvrdi da svako, bez obzira na životnu dob, može da nađe pravu ljubav, ako je spreman da se pripremi, na svim nivoima, da postane magnet za ljubav. Ona to vrlo dobro zna iz svog iskustva. Tehnike iz ove knjige primenila je da u četrdeset četvrtoj godini privuče u svoj život svoju srodnu dušu

Dobitnice su Katarina, Aleksandra, Senka, Zlatica, Honeyyy, Ljiljana. Molimo dobitnice da se jave na mejl [email protected](subject LZ citaonica dobitnice) i pošalju ime i prezime, adresu i kontakt telefon.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.