Categories POKLONI I AKCIJE

Dobitnice majskih knjiga meseca

U majskom izdanju rubrike “Knjige meseca”, koju objavljujemo svakog prvog petka u mesecu, pitali smo vas: “Koja priča iz romana vam svaki put kad je pročitate oduzme dah i zašto?” Hvala vam na inspirativnim odgovorima! Evo kojih pet srećnih čitateljki dobija po jednu knjigu na poklon.

 

Ivana

Ljubav Jelene i Doroteja u romanu “Dorotej” Dobrila Nenadića ima jednu mnogo lepu priču. Čista i istinska platonska ljubav dvoje ljudi. Nije klasična priča i samo je okosnica romana, a u stvari sve “okolne” priče se vrte oko te nevine ljubavi.

 

Miljana

“Vodič kroz ljubavnu istoriju Beograda” je prepun fantastičnih priča o beogradskim kućama, stanarima tih kuća. Mnogo volim tu knjigu, čak sam jedan vikend naterala dečka da prošetamo i vidimo gde su stvarno te kuće koje su glavni akteri ove knjige. Meni najdraža priča je ona o kući i ljubavi Milutina Milankovića i njegove žene.

 

Jadranka

Priča u serijalu romana Elene Ferante. Nije bez razloga naziv prve knjige “Moja genijalna prijateljica”. Volim tu glavnu priču u ovom romanu o jednom prijateljstvu i koliko je ono u životu bitno. Nekada su nam prijatelji bliži nego neko ko nam je rod. Prijateljstva služe da bi život bio lepši i bolji, i zato volim ovaj serijal knjiga. Čuvajte prijateljstva, danas je to retkost imati.

 

Ana

Moja najdraža priča iz romana je ona o Ani Karenjini i Vronskom. Prava ona priča iz ruskog romana. Strast, ljubav, svađa, tuga, …..svi elementi jedne velike priče i jedne velike ljubavi. Možda je kliše ali stvarno mislim da ni jedna druga priča nije toliko omiljena kao ova.

 

Jelena

U knjizi “Korčulanski đir” Olivere Skoko volim priču o baroknom slikaru Tripu Kokolju koji je oslikao čuvenu Gospu od Škrpjela. Zahvaljujući ovoj knjizi poželela sam da uživo vidim ovu čarobnu crkvicu. Verujte isplatilo se. Kroz divno napisan roman, i sami se nađete u doba baroka na Jadranu.

 

Molimo dobitnice da nam do sledeće srede pošalju svoje podatke na mejl www.lepotaizdravlje.rs@gmail.com!

Autor: M.Š.
Foto: Thinkstock

1 komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA