Categories POKLONI I AKCIJE

Superheroina našeg doba: Nik West nastupa u Beogradu+ poklon karte!

Dobro nam došla, Nik Vest! Američka fank diva, basistkinja atraktivnog izgleda, stiže u Beograd. Iskoristili smo priliku da joj postavimo nekoliko pitanja

 

Blisko ste sarađivali s muzičarem Prinsom. Bili ste njegova štićenica. Kako ste se upoznali?

Pozvao me je negde oko ponoći u prvoj nedelji novembra 2012. I dalje nisam sigurna kako je došao do mog broja, samo znam da mi je taj poziv promenio život.

Kako je izgledalo raditi s legendom poput njega?

Uvek je bio pun iznenađenja. Nekim danima je želeo da džemujemo satima, a nekada je samo slušao probe – distanciran. Zaista je cenio mlade umetnike – inspirisali
su ga. Poštovao me je kao umetnicu, dozvoljavao mi je da budem ja i zato ga toliko volim. Skoro da ste odustali od muzičke karijere kada vam je tadašnji momak rekao da “nemate pojma”.

Kako ste ponovo počeli da svirate bas?

Ironično, bio je to isti taj tip koji me je i naterao da ponovo sviram. Kada sam počela da se bavim manekenstvom, on mi je rekao da misli da ću ipak postići mnogo više koristeći svoje muzičke
talente. To me je inspirisalo da obrišem prašinu sa svoje bas-gitare.

Uskoro dolazite u Beograd, ali to neće biti prvi put da ste u Srbiji. Nastupali ste na festivalu Nišville 2017. Kakve ste utiske tada poneli?

Volim što Srbija ceni dobru živu muziku. Publika je bila puna života i puna ljubavi! Ne mogu da dočekam da osetim to ponovo.

Šta možemo očekivati od vašeg seta na koncertu Musicology Barcaffe Sessions u Beogradu?

Možete očekivati i staru, ali definitivno i neku novu školu! Fank, rok, soul… Mnogo energije koja dolazi od nas sa pozornice – sve u svemu, ovog puta ćete me još bolje upoznati.

Dve nedelje nakon koncerta u Beogradu, imate zakazano sopstveno venčanje! Da li je sve spremno?

Gotovo sve je spremno.  Ceremonija će biti neponovljiva– reći ćemo sudbonosno da
u hot air balonu. Oduvek sam zamišljala sebe kao superheroinu, pa ću tako izgledati upravo na dan svog venčanja. Nosiću kombinezon iz bruklinškog ateljea Lakum – sve će izgledati kao da
se dešava na drugoj planeti.

Nik Vest nastupiće 26. marta u sklopu koncertnog serijala Musicology Barcaffe Sessions, u beogradskom klubu Bitefartcafe.

Prve dve čitateljke koje se jave na mejl www.lepotaizdravlje.rs@gmail.com dobiće karte na poklon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA