Predstavljamo vam 15 L&Z mladih talenata

by | 18 aprila, 2016

U duhu obeležavanja 15. rođendana našeg magazina, poželeli smo da upoznamo vršnjakinje Lepote i zdravlja – devojke rođene 2001. godine. Zanimalo nas je šta ih interesuje, kakve su njihove želje, kako zamišljaju budućnost… Tim povodom pokrenuli smo konkurs za mlade talente Rođene 2001. i – među prijavama pristiglim putem portala odabrali 15 talentovanih devojaka koje su nam najsugestivnije opisale svoja interesovanja.

Pro-femina (108)

Pozvali smo ih da se predstave na konferenciji Pro-femina 2016, a nadamo se da ćemo imati priliku da iz godine u godinu pratimo njihove uspehe i put ka ostvarenju snova.

U nastavku pročitajte čime se koja od njih bavi, a informacije o tome kakve planove imaju u budućnosti potražite u novom broju magazina, koji će se na kioscima naći 20. aprila.

Pro-femina (227)

Nikoleta Zidišić
Učenica prvog razreda bilingvalnog odeljenja Gimnazije Jovan Jovanovic Zmaj u Novom Sadu. Od devete godine bavi se preponskim jahanjem – osvojila je dve bronzane medalje kao član reprezentacije na balkanskom šampionatu. Prošle godine postala je i prvak Vojvodine u ovoj disciplini, kao i u dresurnom jahanju, a na državnom prvenstvu zauzela je treće mesto. Bavi se i modelingom.

Pro-femina (224)

Anastasija Milenković
Odlična učenica Osnovne škole Dušan Jerković u Banatskom Karlovcu. Obožava knjige, gitaru i muziku. Velika ljubav joj je blog Moderna štreberka, na kojem radi više od pola godine. U njemu se bavi aktuelnim temama u kojima pronalazi inspiraciju. Broj poseta na blogu je zavidan – preko 10.000! Anastasijine utiske o našoj konferenciji možete pročitati OVDE.

Pro-femina (228)

Sara Milošević
Odlična učenica Osnovne škole Dušan Jerković u Inđiji. Najviše je interesuju prirodne nauke. Dobitnica je Svetosavske povelje, kao jedini učenik osnovnih i srednjih škola u opštini Inđiji za 2015/2016. godinu. Bila je učesnica Vinčinih naučionica 2014. i 2015. Takođe, polaznica je Regionalnog centra za talente Beograd II, u sklopu kog piše i istraživački rad.

Pro-femina (226)

Ksenija Stanković
Odlična je učenica Osnovne škole Vuk Karadžić i Niže muzičke škole u Priboju. Svira klavir, bavi se sportom, lepo slika, dobro govori engleski, a najveća ljubav joj je pevanje. Pobeđivala je više puta na lokalnim muzičkim takmičenjima, a učestvovala je i u drugoj sezoni Pinkovih zvezdica. U junu će predstavljati Opštinu Priboj na najvećoj dečjoj manifestaciji Srbija u ritmu Evrope u organizaciji RTS-a. Pevaće na portugalskom jeziku.

Pro-femina (233)

Hana Salak
Učenica osnovne škole Prva vojvođanska brigada u Novom Sadu. Istovremeno pohađa i Nižu baletsku školu. Ponekad nastupa u baletskim predstavama u Srpskom narodnom pozorištu. Sebe u budućnosti vidi kao mladu umetnicu.

Pro-femina (225)

Una Gligić
Učenica osnovne škole Prva vojvođanska brigada u Novom Sadu. Bavi se ritmičkom gimnastikom. U ovom sportu, osvojila je nekoliko medalja – srebro na Državnom prvenstvu i zlato na Trofeju Novog Sada. Volela bi da se još dugo bavi gimnastikom, jer je, kako kaže, neverovatno lep osećaj igrati na parteru i izvoditi razne akrobacije.

Pro-femina (223)

Katarina Đukić
Odlična učenica Osnovne škole Đorđe Krstić u Beogradu. Bavi se manekenstvom. Fotografisala se se za časopise, radila je reklame i brojne modne revije. Ima i mnoga druga interesovanja – pohađa muzičku školu, svira klavir i peva na organizovanim školskim priredbama. Takođe, jedan vremenski period aktivno se bavila džez baletom. Kada je napunila 13 godina, otišla je na kasting u modnu agenciju Model Scouting Office, gde je Jelena Ivanović prepoznala njen potencijal. Bavi se modelingom već dve godine i zaista uživa u tome.

Pro-femina (222)

Enea Radulović
Učenica Osnovne škole Banović Strahinja u Beogradu. Voli da zabavlja drugarice tako što glumi druge osobe. Osim kroz glumu, svoju umetničku crtu izražava i kroz crtanje. Osim toga, voli sport i aktivno se bavi plivanjem. Voli matematiku i računare.

Pro-femina (234)

Una Kozić
Učenica osmog razreda Osnovne škole Starina Novak i šestog razreda Muzičke škole Vojislav Vučković. Pre tri godine, napisala je roman Društvo malih veštica – inspiraciju je pronašla u romanima Džoan Rouling. Trenutno piše knjigu na engleskom. Ove godine, predstavljaće Srbiju kao mlada novinarka na finalu Lige šampiona, u okviru projekta Franca Bekenbauera Fudbal za prijateljstvo.

Pro-femina (230)

Una Marelja
Učenica osmog razreda Osnovne škole Rade Končar u Zemunu. Već pet godina bavi se gimnastikom, pored toga trenirala je standardne i latino plesove i osvojila je 15-ak medalja na takmičenjima širom države. Bavi se i formacijskim plesom. Član je i modne agencije Select, a učestvovala je i na nekim modnim revijama.

Pro-femina (232)

Anđela Janković
Učenica osmog razreda Osnove škole Petar Petrovišć Njegoš u Beogradu. Svake godine postiže uspehe na takmičenjima iz biologije, hemije, fizike, matematike i jezika. Uči tri jezika – nemački, engleski i italijanski. Završila je Baletsku školu Lujo Davičo.

Pro-femina (231)

Ljubica Marković
Odlična učenica prvog razreda Gimnazije Vuk Karadžić u Loznici. Veoma je talentovana za fotografiju i crtanje, posebno za crtanje portreta. Svoje radove dosad je prezentovala na raznim Facebook stranicama, kao i na Instagram profilu @ljubica_drawings. Na foto-konkursu Moj delić raja osvojila je treće mesto u konkurenciji od 93 fotografije. Crtež na temu Loznica protiv droge osvojio je drugu nagradu na konkursu Udruženja građana Iskra-Loznica.

Pro-femina (229)

Mirjana Anđelković
Odlična učenica Osnovne škole Dositej Obradović u Farkaždinu, selu u Opštini Zrenjanin. Članica je Regionalnog centra za mlade talente iz oblasti fizike. Učestvovala je na brojnim opštinskim i okružnim takmičenjima iz prirodnih nauka i fizičkog vaspitanja. Prošle godine sa školskim timom na okružnom takmičenju iz fudbala osvojila je prvo mesto. U OFK Stajićevo igra na poziciji desnog beka.

Pro-femina (236)

Teodora Tara Stojanović
Učenica Osnovne škole Kosta Abrašević u Resniku. Završila je prvi razred Baletske škole Lujo Davičo, a planira da upiše i srednju baletsku školu, odsek Savremene igre. Bavi se pevanjem, učestvovala je u nekoliko muzičkih takmičenja, trenutno je u Pinkovim zvezdicama na TV Pinku.

Pro-femina (235)

Emilija Milenković
Odlična učenica Osnovne škole Vuk Karadžić u Požarevcu. Učestvovala je na brojnim takminčenjima na kojima je osvojila više od trideset diploma. Voli da čita – pročitala više od 150 romana. Tečno govori engleski i francuski jezik, a španski uči samostalno. Bila je polaznik LNŠ programa u Petnici 2015. godine.

Jedno reagovanje na “Predstavljamo vam 15 L&Z mladih talenata”

  1. Биљана kaže:

    Браво,Буби

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.