Vodimo vas na biografski dokumentarac o Iv Sen Loranu na Festivalu dokumentarnog filma DOK #1

by | 29 januara, 2019

Dokumentarni filmovi o autentičnim i kontroverznim ličnostima uvek pobuđuju pažnju gledalaca. Zavirili smo u više nego zanimljiv program prvog izdanja Festivala dokumentarnog filma ДОК #1 (31.01-3.02) koji broji 20 filmskih ostvarenja. Ukoliko želite da saznate sve o kreatoru Iv San Loranu dokumentarac po nazivu „Proslava“ bi mogao da vam da odgovore i približi kako izgleda modna scena iza kulisa.

Dok Iv Sen Loran, jedan od najvećih modnih dizajnera, skicira modele svoje poslednje kolekcije, iza kulisa, Pjer Berže organizuje seriju dogadjaja da bi od modne ikone stvorio savremeni mit. Smeštena u modnu kuću u periodu od 1998. do 2001, kamera dokumentariste Olivijea Mejrua snima duo Loran-Berže. Intrigantan pogled iza kulisa modne industrije, otkriva takođe i međuljudske odnose i pravu prirodu njenih protagoniista, skrivenu od pogleda publike. Film je prikazan na Berlinale Festivalu, 2007. godine i od tada nije prikazivan na zahtev reditelja.

Pogledajte trejler:

+ Poklon

Prve dve čitateljke koje nam se jave na mejl [email protected] dobiće na poklon po dve karte za dokumentarni film „Proslava“, 2. februara, u 18h, u Kombank dvorani.

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.