Dlake ispod pazuha: Istina iza ovog celebrity trenda

by | 3 avgusta, 2022
dlake ispod pazuha

Dlake ispod pazuha trend su koji je postao sve popularniji, a nas je interesovalo kako i zašto je do ovoga došlo…

Prema najnovijoj studiji, jedna od četiri žene, nakon 25. godine života, prestane da brije dlake ispod pazuha. A nakon globalnog lockdown-a, najverovatnije je da je ovaj postotak još i veći.

Mnogo ljudi sve više prigrljava prirodni look, a samim tim, sve je više i poznatih ličnosti koje propagiraju „šiške ispod miške“. Najnoviji u nizu primer jeste i Emma Corrin, zvezda koja se za avgustovsko izdanje Vogue-a fotografisala upravo s dlakama ispod pazuha.

Dlake ispod pazuha i svet poznatih

U prilog ovom trendu ide i pokret „binarnog“ seksualnog opredeljenja. Naime, sve je više osoba koje instistiraju na tome da im se obraćamo sa „oni“, umesto sa „ona“ ili „on“. Ove osobe smatraju da ne pripadaju nijednom polu. U tom svetlu, popularišu se i bjuti standardi. Ali dlakavi pazuh nisu nikakva novost kada je svet lepote (i mode) u pitanju.

U danima starog Holivuda, Sophia Loren je redifinisala pojam lepote upravo dlakama ispod pazuha, a kasnije je taj pokret prihvatila i Grace Jones, te Madonna i Lisa Bonet.

Ne zaboravimo i na Juliu Roberts, koja se još 1999. godine, na premijeri filma „Notting Hill“ pojavila s dlakavim pazusima.

Miley Cyrus je čak otišla i dalje, te je svoje dlake ofarbala.

Ovome trendu priključili su se i brojni brendovi kao što je „& Other Stories“ koji je objavio liniju kupaćih kostima s manekenkama koje su bile potpuno prirodne (bez obrijanih pazuha).

Cilj ovog trenda

Ono što je svakako poenta ovog trenda, prema stručnjacima, jeste normalizovanje prirodnog tela. Svi imamo dlake na telu, to je sasvim normalno i prirodno i nema potrebe toga da se stidimo.

Upravo zato, sve je i više sličnog sadržaja u javnosti. Počev od društvenih mreža, TikToka i Instagrama, gde influenserke pokazuju da imaju dlake i na licu, stomaku, pazusima… Pa sve do svetskih zvezda.

I dok neki misle da je u pitanju ekstremni oblik prihvatanja tela i prirodne lepote, drugima se ovaj trend dopada. A šta ćete vi izabrati, prepuštamo isključivo vama.

Lepota i zdravljeDia Dipasupil/Staff via Getty Entertainment


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.