Prelistavanje! Koje teme donosi junsko izdanje magazina “Lepota i zdravlje”

Evo prilike da zavirite među stranice najnovijeg štampanog izdanja “Lepote i zdravlja”

by | 19 maja, 2021

Na naslovnici junskog broja dočekuje vas glumica Rouz Birn, čiju novu seriju – “Physical”, jedva čekamo. Centralna tema ove priče je život prosečne američke domaćice iz 80-ih godina prošlog veka, koje je otkrila aerobik te iskoristila ovaj oblik treninga kao sredstvo za postizanje ogromnog uspeha i osvajanje titule fitnes gurua.

Šta smo još pripremili u junu? Naravno, sve teme smo pažljivo probrali, ali ovom prilikom biramo pet rubrika na koje posebno želimo da vam skrenemo pažnju.


Dosije koža
Leto je na pragu, što znači da je i poslednji momenat da svoju kožu pripremite za izlaganje pogledima, i to od glave do pete. Ne dozvolite da problemi s kožom postanu pogodno tlo za razvoj frustracija – oslonite se na preparate s naše kozmetičke liste. Od onih za zaštitu od sunca, preko proizvoda za relaksaciju kože, za podmlađivanje, protiv akni, celulita, strija, za učvršćivanje tela, pa do dermokozmetike – sve je tu.


5 TikTok dana
Naša stilistkinja Vesna Stanković preuzela je i ulogu modela pa vam predstavlja izbor autfita za radnu nedelju… da, baš poput mnogih influenserki trenutno najpopularnije društvene mreže. A vi? Iskopirajte Vesnine ideje, sjajne su, videćete!

Balans & snaga
Joga ne podrazumeva samo vežbe istezanja (što je veoma česta zabluda). S glumicom i joga instruktorkom Monikom Romić razgovarali smo o različitim benefitima joge, a za nas je izdvojila položaje koji istovremeno utiču na balans i jačaju mišiće.


Dešifrovanje gojaznosti
#ženeunauci Kad se pomene masnoća u organizmu, većina nas pomisli “što manje – to bolje”. Međutim, da li je zaista tako? Potcenjujemo li masno tkivo ako mislimo da je ono samo energetski depo? Ova pitanja postavili smo naučnici – dr Aleksandri Janković, članici projektnog tima koji razvija novi pristup mršavljenju.


U dodiru s prirodom
Nordijski koncept “friluftsliv” nudi baš ono što nam je u ovom trenutku potrebno: boravak na otvorenom i zadovoljstvo svim onim što nam priroda pruža. Donosimo objašnjenja kako da usvojite ovaj životni stil.