7 trendi frizura za prljavu kosu

by | 28 aprila, 2023
trendi frizura za prljavu kosu

Priznajte, koliko puta ste sebi obećale da ćete ujutro oprati kosu, ali ste se na kraju kasno probudile i samo zgrabile šampon za suvo pranje? Ove trendi frizure koje vam predstavljamo idealne su za bad hair day i što je najbolje – prave se za samo nekoliko minuta.

Najbolja trendi frizura za prljavu kosu

Hobotnica

Ako klasična glatka punđa nije vaš sopcija, onda je možda vaše rešenje hobotnica. Ova frizura je pogodna za radne dane, li za vikend branč sa prijateljima. Masna koša se pritom lakše začešljava u glatki tep, nisu vam potrebna dodatna sredstva za stilizovanje. Ovakav rep uvijete u običnu punđu, ali pramenove iz vrha ostavite da slobodno padaju. Samo na kraju isprskajte lakom za kosu – trendi frizura za prljavu kosu je gotova!

Mašna

Ova frizuru je postala ekstremno popularna nakon Balmainove revije za jesen-zimu 2023. Naravno, ne treba da očekujete da ćete ponoviti tačno ono što je satima radio tim najboljih hair stilista, ali evo pojednostavljene verzije: napravite nizak rep na potiljku, a zatim namotajte kosu oko kažiprsta i srednjeg prsta jedne ruke. Kada namotate na prste svu kosu, pričvrstite kosu iglom ili šnalom u sredini kako biste formirali mašnu.

Rep sa pletenicom

Ovo je jedna od najmodernijih frizura ove godine, sa kojom možete ići na trening, a posle – na posao, bez straha da će vam kosa izgledati neuredno. Na prljavoj kosi takav rep izgleda bolje nego na sveže opranoj kosi. Činjenica je da je masna kosa glatkija i lakša za zalizivanje, zbog čega ova trendi frizura za prljavu kosu izgleda urednije.

Pletenice

Kosa u blizini lica se najbrže prlja. Izaberite premenove najbliže licu i vežite ih u tanke pletenice. Koristite providne silikonske gumice za kosu koje ne privlače pažnju.

Meduza

Ova frizura je bila jako popularna prošlog leta, a trend se prenosi i na ovu sezonu. Napravite razdeljak na sredini, a potom začešljajte kosu u rep. Zatim kosu iz repa podelite na nekoliko delova i svaki ispletite.

Skandi stil

Ili jednostavnije – zalizana kosa. Sve skandi frizure, od skandi boba do skandi duge kose su apsolutno u trendu. Nanesite pastu po celoj kosi da biste zagladili sitne dlačice i fiksirali pramenove. Očešljajte kosu od lica kako bi stajling izgledao harmonično.

Pletenica punđa

Ova frizura nam se dopada zbog njene svestranosti: ako vam punđa dosadi tokom dana, možete da je rastvorite u bilo kom trenutku i ostavite rep sa pletenicomTakođe možete poprskati kosu fiziološkim sprejom da biste je olabavili na kraju dana i dobili lagane surferske talase za surfere. U ovom slučaju, bolje je posipati korenje suvim šamponom ili istim fiziološkim sprejom.

Marc Sagilocco, JP Yim/Stringer, Vittorio Zunino Celloto,Mike Coppola/Staff,