Jovana nam danas sprema prolećnu limunadu sa jagodama

by | 11 aprila, 2017

My-sweet-mundo

Upoznajte Jovanu, food i travel blogerku koja trenutno živi i radi u Barseloni. Njeni čarobni i vrlo zdravi recepti odvešće vas u nova prostranstva ukusa. Pridružite nam se u putovanju!

Prolećna limunada sa jagodama

Konačno nam je stiglo proleće. Znam, znam vrlo dobro da ne treba protraćiti život čekajući vikend, odmor i proleće i da treba uživati u svakom trenutku, ali ne mogu da zaustavim osmeh i sreću koja me obuzme kada vidim plavo nebo, bele pupoljke i osetim blag dodir vetra na licu. Tako da, izvinjavam se svima što traćim život čekajući ali, drago proleće, toliko dugo sam te čekala, hvala ti što si konačno stiglo!

Foto: My sweet mundo

Sa prolećem stižu i velike količine jagoda koje obožavam i ono što najčešće pripremam sa njima su zdravi šejkovi i poneka torta, a danas sam odlučila da probam da ih ubacim i u jedan od mojih omiljenih napitaka, limunadu.
Limunadu zaista obožavam i svaki dan počinjem šoljom limunade sa medom, koja je veoma zdrava, a meni izuzetno prija, pa je samim tim postala navika koju neću skoro menjati. Vrlo često joj dodam malo đumbira i kajen bibera, a neretko i nekoliko svežih listova nane koju čuvam u saksiji na terasi. Dakle, kao iskusna “limunadopija” (ukoliko nađete bolju reč, slobodno mi javite) odlučila sam da dodam malo roze boje ovom napitku, da bih i ja posmatrala život kroz ružičaste naočare.

Eksperiment je uspeo, dobila sam divan napitak koji će najverovatnije biti omiljen u mojoj kući narednih nekoliko meseci, tj dokle god mogu da kupim jagode.

Foto: My sweet mundo

Tako da, ukoliko ste i vi raspoloženi da probate ovu osvežavajuću limunadu, samo izvolite. Sigurna sam da ćete je praviti vrlo često.

Sastojci: 4 šolje filtrirane vode, sok iz jednog limuna, nekoliko listova nane, pola šolje jagoda, 3 kašike meda (ili više, u zavisnosti od ukusa)

Priprema: Ubacite sve sastojke u blender i dobro izblendajte, a zatim sipajte u čaše i poslužite sa ledom.

Pratite Jovanu na njenom blogu My sweet mundo

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje