Ekskluzivni sadržaji svetskih eksperata: Pogledajte kako izgleda NOVO, REDIZAJNIRANO izdanje magazina „Lepota i zdravlje“!

by | 20 septembra, 2019

Nova, redizajnirana Lepota i zdravlje sada donosi i ekskluzivne sadržaje direktno od najvećih svetskih eksperata, zahvaljujući saradnji sa magazinima Shape i Health, posvećenih zdravim životnim stilovima.

Izdvajamo za vas ovih pet top tema!

#1
Naomi Vots i posvećenost opštem dobruU poslednje vreme često viđamo glumicu Naomi Vots, i to u raznim izdanjima: kao Grečen Karlson, odvažnu voditeljku kanala Fox News, u izvanrednoj TV seriji Najjači glas (HBO Go); kao podmuklu kraljicu u filmu Ofelija, u verziji Šekspirovog Hamleta ispričanoj iz ženskog ugla; kao mamu koja je u krizi, zbog usvojenog dečaka iz Afrike, u filmskoj drami Luce. Dobro došli u svet Naomi Vots, kroz koji nas vodi novinarka Meri Anderson. Ona je razgovarala sa holivudskom divom o humanitarnim angažmanima, ali i o novoj beauty liniji, režimu nege, motivaciji za treninge, malim tajnama zdrave ishrane…

#2
Dodir koji leči


Veza između dodira i fizičkog i mentalnog blagostanja izuzetno je snažna, potvrđuju najnovija istraživanja. Međutim, uprkos benefitima dodira, dr Fild kaže da se ljudi danas dodiruju ređe nego ikada ranije. “Više smo u interakciji na društvenim mrežama nego u direktnom kontaktu. Čak i kada izađemo, prečesto proveravamo notifikacije na telefonu, pišemo poruke, razgovaramo ili slušamo muziku preko telefona, što umanjuje mogućnosti za kontakt s drugim osobama”, kaže dr Tifani Fild (Tiffany Field), direktorka Instituta za istraživanje dodira na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Majamiju. Srećom, naučnici su otkrili da postoji mnoštvo načina da, ipak, osetimo dobrobiti dodira. U ovom članku izdvajamo četiri strategije, potkrepljene naučnim dokazima.

#3
Naučite da kombinujete ukuse

“Razumevanje na koji način različiti ukusi funkcionišu u kombinaciji podseća na učenje stranog jezika”, kaže Niki Segnit, autorka prirucnika The Flavour Thesaurus (Enciklopedija ukusa), a sada i nove knjige Lateral Cooking. Saznajte od nje kako teče taj proces, od izbora sastojaka, preko eksperimentisanja s neočekivanim kombinacijama do krajnjeg rezultata – jela koje premašuje sva naša očekivanja.

#4
Zašto volimo one koje volimo?

Zašto nam se neko dopadne, već na prvi pogled, a neko ne? Ne znate odgovor na ovo pitanje? Pripremili smo za vas čas (veoma zanimljive!) biologije. Jer, sile privlačenja, one koje spajaju ljude, na prvi pogled se čine nerazumljivim, proizvoljnim i neobjašnjivim, zbog toga što deluju na iskonskom, biološkom nivou, onome do kojeg naša svest ne dopire. Istina je pak da je ključ za objašnjenje čak i najneobičnijih veza – makar donekle – evolucija.

#5
Oslonite se na četiri stuba zdravlja


Razni “trendi” saveti na planu zdravlja neprestano se pojavljuju i (srećom) vrlo brzo zaboravljaju. Kažemo srećom, jer su mnogi od njih neutemeljeni i neprovereni. Uprkos blistavim obećanjima – da će određena supernamirnica/vežba/biohaking prečica učiniti da budemo u najboljoj formi, istina je da ne treba da se zakačimo za svaki novi savet, niti da papreno platimo svaki novi metod/suplement/tretman – da bismo bili zdravi. Stručnjaci smatraju da se zdravlje zapravo svodi na četiri osnovna postulata…

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.