Pročitajte šta vas čeka u aprilskom broju „Lepote i zdravlja“

by | 19 marta, 2018

Proleće nam konačno stiže u svom pravom obliku, pa se u ovom aprilskom izdanju našeg magazina bavimo – prirodom. Jer, svi smo mi dužni da brinemo o planeti Zemlji. I da, svaki doprinos se računa, koliko god se on vama činio sitnim i nebitnim. Kako da probudimo eko svest i naučimo pravilno da recikliramo, koja su najbolja eko-mesta za beg iz grad, šta se sve zanimljivo i ukusno od vegetarijanskih i sirovih namirnica može naći na našoj trpezi, samo su neke od zanimljivih tema koje smo istraživali tokom prethodnih nedelja kako bismo vam ih predstavili u našem eko-broju. Naravno, tu su i mnoge druge zanimljive teme, pa vam toplo preporučujemo da i ovog meseca od korica do korica pročitate „Lepotu i zdravlje“. Evo malog tizera!

Priredila: Maja Šarić

 Foto: irinashyakblogwordpress.com

U fokusu: etno inspiracija! KAd se elelmnti mode sedamdesetih sudare sa jarkim bojama, cvetnim motivima i ručnim vezom, to znači smao jedno – još jednu dobrodošlicu etno trendu. Od modnih revija i crvenog tepiha, pa do domaćih manufaktura, dizajneri najavljuju etno-stil u novom ruhu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Guliver/Getty Images

En Hatavej je jedna od glumačkih diva kojima se kockice naprosto slažu na polju karijere, a pritom slavu koriste za više ciljeve: ambasadorka je dobre volje UN-a, vodi bitku za jednakost polova, brine o pitanjima žena i majki, ali i preuzima inicijativu za zaštitu životne sredine. Bori se za to da i u životima drugih, baš kao i u njenom, sve bude u savršenoj ravnoteži…

Foto: Jakov Simović

Retko se danas sreće muškarac koji toliko ohrabruje dame da poštuju sebe, svoje emocije, vreme i misli. Zorana Pajića, protagonistu serije „Istine i laži“, nismo morali da pitamo da li se deklariše kao muški feminista – on to dokazuje svojim stavovima, ali i poslovnim angažmanima koje bira.

Foto: Guliver/Getty Images

Temom uspeha žena u „muškom“ svetu i borbe za prava 18. aprila ćemo otvoriti našu regionalnu konferenciju „Pro-femina“, na kojoj se već šestu godinu bavimo važnim ženskim pitanjima. „U ringu: ženske priče o uspehu“ naziv je panela kojim počinjemo priču o toj svakodnevnoj borbi za ravnopravnost. U našem ringu je ovoga puta pet žena: Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Ljiljana Karaklajić, generalni direktor kompanije „D Express“, Biljana Jovanović, vlasnica modnog brenda Luna, Katarina Tasković Dragan, vlasnica „Živinoprodukta“ i Alis Marić Pečarić, autorka bloga „Čitaj knjigu“.

Foto: Guliver/Getty Images

U poslednje vreme mnogo se priča o humanosti, društvenoj odgovornosti, dobročinstvima… Dileme naših čitateljki i naše dileme razrešila je Marija Mitrović, iz Trag fondacije, koja se bavi podsticanjem filantropije u našoj zemlji.

Foto: Guliver/Getty Images

Vruće aprilske beauty teme: kako miriše ovo proleće, u fokusu – home made kozmetika, sva lica lepote!

Foto: Mirko Tabašević

Aprilske modne priče! Zakoračite u carstvo novih trendova. Zanimljivi printovi, vedre boje i fini ženstveni komadi čine savršen prolećni spoj.

 

 

Foto: Guliver/Getty Images

Pešačenje u prirodi oblikuje telo i aktivira hormone sreće, posebno ako uključuje neravan teren sa uzbrdicama i nizbrdicama. Mi ni ovog proleća ne propuštamo hajking. Pridružite nam se! Zašto će to biti jedna od najboljih odluka  koju ćete doneti za svoje zdravlje, objasnio nam je Nedeljko Neno Rodić.

Foto: privatna arhiva spa centra Saruna Crowne plaza

Spa je posebna filozofija života, protivteža svakodnevici. Dakle, potpuna relaksacija tela i uma. Obišli smo beogradske spa centre u potrazi za originalnim uslugama i tretmanima.

Foto: Guliver/Getty Images

Statistički podaci kažu da se u Srbiji reciklira svega jedan odsto otpada, dok ostatak završi na deponijama. Možemo da promenimo to! Donosimo vam kako!

 

 

 

 

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.