Pročitajte šta vas čeka u majskom broju „Lepote i zdravlja“

by | 19 aprila, 2018

Priprema svakog ovog izdanja magazina „Lepota i zdravlje“ nosi nešto specifično, nešto svoje. Majski broj smo spremali uporedo sa pripremama za našu veliku žensku regionalnu konferenciju „Pro-femina“, koja je uspešno održana 18. aprila, pa nam je i kreiranje novih „L&Z“ stranica bilo u tom duhu. Ovaj broj obeležavaju i dva velika specijala „Zavolite svoje telo“ i „Kids special“. Naravno, tu je kao i uvek još pregršt drugih zanimljivih tema, pa je naša topla preporuka da nas, kao i dosad, pročitate od korice do korice. Evo malog tizera!

Priredila: Maja Šarić

 Foto: Guliver/Getty Images

U trendu je – lavanda! Provansa je najlepša kad u njoj cveta ”plavo zlato“, a ove sezone direktno sa juga Francuske – lavanda postaje svetski trend broj jedan. Divni ljubičasti tonovi, ali i neodoljiv miris ove biljke, zavući će se u naše garderobere, domove, kuhinje… u naša srca!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Guliver/Getty Images

Nakon što se proslavila serijom Očajne domaćice, oprobala se i u rediteljskim i producentskim vodama, a uskoro će postati majka. Eva Longoria, nova zvezda naše naslovnice, do kraja trudnoće je vredno radila i nije usporavala tempo!

Foto: Wolfgang Frank, Berlin

Rođen da kuva, bez plana B – ovo je životni moto i vodilja koja kuvaru Ajku Zimeru daje snagu i istrajnost u trenucima kada, i do kasno u noć, usavršava najnoviji recept koji će se naći na tanjirima najpopularnijih restorana širom sveta. Ovoga puta, zatekli smo ga u Beogradu i nismo mogli da odolimo, a da vam ga ne predstavimo.

Foto: Mirko Tabašević

Zanimanje – ministarka, predstavljamo vam iz drugog ugla. U neformlanijem izdanju upoznaćete ministarke Zoranu Mihajlović, Jadranku Joksimović i Nelu Kuburović.

Foto: Guliver/Getty Images

Istražujemo kakav nam je news feed i treba li da odustanemo od informacija? Ili samo da ih pametnije konzumiramo? Od Tatjane Novak, direktorke servisa Press Clipping, saznali smo kako da filtriramo vesti, da bismo živeli srećnije i bez nepotrebnog stresa.

Foto: Guliver/Getty Images

Okolina ume da bude nemilosrdna i da se okomi na ono što nemamo, a što bi prema nekim ustaljenim normama – trebalo da imamo. Tako nam nameće utisak da nam zaista “nešto fali”. Ima trenutaka kada se spotaknemo o ta očekivanja. Bavili smo se predrasudama.

Foto: Guliver/Getty Images

Ljubomora ima mnogo lica. Važno je da znamo da ona nije znak ljubavi, već straha od gubitka ljubavi. U psihologiji se smatra da postoji zdrava i nezdrava, posesivna
ljubomora.

Foto: Guliver/Getty Images

Veliki beauty specijal: Zavolite svoje telo!

Foto: Mirko Tabašević

Moda: basics u novom ruhu! Basic komadi su osnova svake dobre odevne kombinacije, a mi vam predstavljamo kako su oni evoluirali i kako izgledaju ovog proleća.

Foto: Guliver/Getty Images

U specijalu posvećenom deci bavili smo se izazovima roditeljstva!

Foto: Jakov Simović

U želji da ispitamo da li zdrava ishrana i bavljenje sportom baš uvek moraju biti sinonimi za skupo, zavirili smo u svakodnevicu, pa i u novčanik, žena različitih životnih stilova i saznali koliko zapravo košta zdrav način života.

Foto: Guliver/Getty Images

#zdravdoručak! Postoje mnogobrojne teorije o prvom obroku tokom dana: šta, koliko i kada jesti? Ako vas je raznovrsnost saveta zbunila, to znači samo jedno – zaboravili ste ključno pravilo: ista ishrana ne odgovara svima! Svako od nas ima specifične potrebe pa u skladu s njima treba i da doručkujemo!

Goto: Guliver/Getty Images

Posvećenost istraživačkom novinarstvu i svom ličnom razvoju odveli su našu novinarku Tamaru Bogunović jednomesečni program hipnoterapije. Sa hipnoterapeutske seanse, ali u potpuno budnom stanju, pokušala je da razotkrije predrasude i mitove o hipnozi!

Foto: Milan Radojičić

Predstavljamo vam neka neobična venčanja, jer nikad se ne zna – možda neka od ovih priča može da vam posluži kao inspiracija!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: PR

Na veliku sreću ljubitelja dobrog zalogaja, gastronomska scena prestonice svakog meseca bogatija je za bar još jedno mesto vredno pažnje. Ovi restorani &Co., sa malo
drugačijim konceptima i novim ukusima, izdvajaju se – svaki na svoj način.

 

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.