Vodič kroz novo, martovsko izdanje magazina „Lepota i zdravlje“!

by | februar 20, 2019

Dobro došli u novi broj, koji, svakom svojom stranicom — slavi život! Od pet predivnih dama sa naslovnice, koje nam poručuju da je samopoštovanje naša najveća snaga, pa sve do neustrašive novinarke Sunčice Nikolić koja je pred objektivom naše fotografkinje pokazala svoj ožiljak od masektomije sa ciljem da svima nama prenese poruku da su redovni pregledi jedini siguran način da na vreme otkrijemo bolest! „Ako makar jedna žena ode na pregled nakon što pročita ovaj tekst, ja sam svoju misiju ispunila“, rekla nam je Sunčica. 

U slavu života

„I nije taj kancer neki frajer ako možemo osmehom da ga pobedimo“, bila je rečenica koju je Sunčica Nikolić u šali često izgovarala dok je pobeđivala ono najgore — smrt! Zbog bolesti u protekloj godini je promenila mnogo toga, ali je i ona dosta promenila nju. Sada se osmehuje baš svakom novom danu.

Foto: Fotozavod 9

 

Novo poglavlje u priči o obrvama

Od tattoo olovaka do gelova za volumen – novo poglavlje ispisujemo efikasnim alatima i ispravljamo greške — po uzoru na poznate. Kao case studies poslužile su nam Bela Hadid, Lejdi Gaga, Anđelina Žoli i Kara Delavinj.

 

Ah, ta odela…

Od muških krojeva do onih koji ističu linije ženskog tela — odela nikada nisu imala više lica i baš zato su tema našeg novog editorijala. Ispratite trend i osetite se zaista moćno!

 

Foto: Mirko Tabašević. Modna urednica: Tijana Jovanović. Asistenti: Vesna Stanković i Andrea Milovanović. Šminka: Željka Janković. Frizura: Tijana Ilić. Model: Marina Đorđević za Modnu agenciju „Fox“. Mesto snimanja: Salon nameštaja „Soba 23“

 

Insulinska rezistencija: 9 pitanja i odgovora koje morate znati

Ovaj sve učestaliji metabolički poremećaj zapravo je poput ogromnog, trepćućeg znaka na kojem piše: „Opasnost, vaše zdravlje je ugroženo!“ Srećom, insulinska rezistencija je reverzibilna (za razliku od dijabetesa tipa 2 u koji vodi), tj. može se u potpunosti izlečiti — samo ako preduzmemo određene konkretne korake. O prirodi ovog poremećaja i tome kako ga lečiti razgovarali smo sa endokrinologom, prof. dr Editom Stokić.

Foto: Guliver/Getty Images

 

Do vrha Himalaja — sama!

Travel blogerka Dijana Kocić spakovala je stvari u ranac i krenula put Himalaja, u Nepal, na trek koji vodi do vrha Anapurne. Zanimalo nas je kako izgleda osmeliti se i krenuti na ovakav put solo, ali i kako se spremiti za avanturu poput ove.

Foto: Privatna arhiva