Besprekorno nanošenje karmina: Tajne francuskih šminkera (+ vodič korak po korak)

by | 8 septembra, 2022
Besprekorno nanošenje karimna

Besprekorno nanošenje karmina esencijalno je za savršen mejkap look. A evo i kako to postići.

Najsenzualnija šminka je ona za usne. Razumemo sastav karmina i primenjujemo posebnu veštinu nanošenja. Ruž je obavezan u torbi svake dame, a 85% ženske populacije uopšte ne može da zamisli šminku bez njega.

Crveni ruž se nehotice povezuje sa Francuskinjama.. Filmski svet je prepun slika francuskih devojaka sa savršenim crvenim usnama. Osamdesetih je to bila Catherine Deneuve u „Gladi“ (1983); 90-ih godina Isabella Rosselinni u fantastičnom filmu „ Smrt postaje njena “ (1992),  a u  filmu o Jamesu Bondu, Eva Green je blistala grimiznim usnama.Dakle, kako naneti ruž za usne da bi izgledao savršeno? Sastavili smo sve savete francuskih šminkera u savršeni vodič  za nanošenje vašeg omiljenog proizvoda za usne.

Besprekorno nanošenje karmina

Prvi korak

Osnova za bilo koji ruž je meki šećerni piling sa hranljivim uljima. Nakon takvog pilinga, usne će biti hidrirane i spremne za mejkap. Nakon pilinga, na kratko nanesite hranljivi balzam u debelom sloju, a zatim ga uklonite toplim, vlažnim peškirom.

Drugi korak

Na usne možete naneti rastresiti higijenski ruž, a ako se odlučimo za mat ruž, onda ova stavka postaje obavezna.

Kako odabrati odgovarajući karmin

Besprekono nanošenje karmina- Treći korak

Naoružajte se olovkom za usne i nacrtajte konturu. Ne bi trebalo da idete mnogo dalje od usana, samo malo ako želite da napravite vizuelno veći volumen. Pogodnije je crtati po tačkama, koje treba rasporediti na sledeći način: u centru gornje usne + nekoliko tačaka na konveksnim delovima gornje i donje usne, a zatim ih glatko spojite. Živeo savršeni obris!

Četvrti korak

Boju karmina biramo prema raspoloženju i ništa više! Zaboravimo drevnu tradiciju izbora nijanse proizvoda za usne u skladu s senkama ili noktima, to je prošlost.

Romantično raspoloženje? Zdravo nude boje! Želite da osvojite ceo svet? Grimizni ili fuksija ruževi već čekaju svojih pet minuta! Ranije primenjena olovka pomoći će očuvanju granica usana i vizuelno ih učiniti punijima, tako da ne idemo dalje od ocrtane ivice.

Besprekorno nanošenje karmina- Peti korak

Kada je šminka gotova, lagano potapšajte usne vrhovima prstiju. Ovo stvara efekat „poljubljenih usana“, a svetli ruž ne izgleda kao „tačka“ na licu .

Generalno, veštine se stiču vežbanjem, ali najvažnije je samopouzdanje!

lepotaizdravlje.rspuhhha/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.