Čišćenje mejkap četki: Kompletan vodič, korak po korak

by | 14 juna, 2022
Čišćenje mejkap četki

Čišćenje mejkap četki trebalo bi takođe da bude deo rutine nege, ali važno je i na koji način to radimo.

Iako se većini dama ne dopada da imaju još jedan korak u bjuti rutini, ovaj je zaista neophodan, kako bi sam ritual šminkanja bio besprekoran, a naša koža sjajna i čista.

U pitanju je higijena mejkap četki, na koju najčešće, nažalost zaboravljamo. U nastavku vam otkrivamo kako bi ta higijena trebalo da izgleda.

Čišćenje mejkap četki

Korak 1- Pokvasite četku

Pokvasite četku pod mlazom mlake vode. Imajte na umu da pokvasite samo dlake, a ne i celu četku, kako se od vode lepak kojim je pričvršćena „glava“ četke ne bi rastopio. Takođe, četka bi trebalo da bude vlažna, a ne postpuno mokra.

Korak 2- Sapunica

Nakon toga, na četku nanesite sredstvo za pranje (može biti specijalizovani serum za pranje četki ili pak tečni antibakterijski sapun). Isto tako, možete koristiti i bebu šampon. Dobro nasapunjajte četku prstima ili čistim sunđerom.

Korak 3- Ispiranje

Nakon što ste na četke naneli sapunicu, dobro ih isperite pod mlazom mlake vode. Ponovite proces pranja nekoliko puta, sve dok voda koja se spira sa četke ne bude prozirna.

Korak 4- Sušenje

Nakon što ste dobro isprali četke, nežno ih iscedite i rukom oblikujte dlačice. Zatim ih postavite na peškir ili čistu krpu, na ravnu površinu. Isto tako, četke možete i okačiti da vise i da se tako suše.

 

lepotaizdravlje.rsRossHelen / iStock via Getty

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.