Izaberite ajlajner koji savršeno ističe boju vaših očiju

by | 26 februara, 2015

Ajlajneri u boji su veliki hit ovog proleća! Prema teoriji boja pojedine nijanse mogu da pojačaju intenzitet prirodne boje vaših očiju, a u izvesnim slučajevima čak i da učine da ona izgleda drugačije.

Foto: Sipa

Foto: Sipa

Plave oči
Prilikom šminkanja uvek birajte kontrastne nijanse koje naglašavaju boju očiju. Plave oči delovaće „plavlje“ ukoliko ih uokvirite bakarnim i zlatnim tonovima. Tople metalik nijanse akcentuju hladni podton plavih očiju i čine pogled blistavijim. Ajlajner nanesite samo u unutrašnji ugao oka, izvucite liniju što bliže korenu trepavica ili ga u večernjim varijantama namažite preko celog kapka.Probajte i: nijansu opeke, šampanj ili teget tonove

Zelene oči
Na točku boja nasuprot zelenoj nalazi se crvena, pa izaberite nijanse koje sadrže crvenkasti podton. Zelenim očima pristaju granat-crvena, ametist-ljubičasta i nijansa bronze. Međutim, budite oprezni sa crvenim tonovima, jer mogu da učine da izgledate umorno, posebno ako su više pink. Zato bi bilo bolje da kao osnovu koristite crni ajlajner, a zatim dodate onaj u boji.

Probajte i: boju rđe, mahagoni-crvenu i nijansu plavog patlidžana

Braon oči
Ne možete da pogrešite sa zemljanim tonovima, ali nijansa ćilibara i tamnoplava akcentuju tamne oči. Ukoliko ne želite da preterujete sa bojama, dovoljno je da oivičite samo unutrašnju liniju kapka. Indigo nijansa biće podjednako efektna kao i crna, ali mnogo suptilnija.

Probajte i: kobaltnoplavu, ljubičastu, kao i sive tonove

Smeđe oči (boja lešnika)
Smaragdna i zlatna ističu zeleni ton smeđih očiju, dok neutralne braon nijanse naglašavaju tople tonove. Izvucite liniju zelenim ili ajlajnerom boje čokolade preko celog kapka i blago je razmažite štapićem za uši kako biste postigli nežniji izgled. Za ekstra sjaj nanesite malo zlatne u unutrašnji ugao oka i na sredinu kapka.

Probajte i: bronzanu, maslinastozelenu i nijansu šljive

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.