Kako da skinete lak za nokte i bez acetona? Zapravo je lako!

by | 29 januara, 2017

Sigurna sam da se i vama desilo da nestane acetona baš kada vam najviše treba. Šta onda radite? Niko ne voli neuredne nokte, pa da vam se to ne bi dogodilo, otkrivam vam jednostavne trikove pomoću kojih ćete bez muke skinuti lak čak i kada nemate aceton pri ruci. 

Guliver/thinkstock

Guliver/thinkstock

Verujem da vam nije strano da preko iskrzanog laka namažete još jedan sloj istog. Međutim, umesto da idete sapreviše umrljanog sloja laka na vašim noktima, predlažem da vaticom, kako nanesete sloj, tako obrišete. Postupak ćete morati da ponavljate nekoliko puta dok se lak potpuno ne ukloni. Ukoliko ste skinuli polovinu tamnog laka, možda će vam biti lakše da taj postupak ponavljate sa bezbojnim lakom za nokte.

Sledeći trik kojim se vodim kada „nema pomoći“ je pomalo čudan, ali pokušajte! Nanesite malo dezodoransa na nokat, sačekajte 10 do 15 sekundi, pa onda tupferom ili komadom vatice počnite da skidate lak. Naravno, i ovaj postupak je potrebno da ponovite nekoliko puta, sve zavisi od laka koji ste prethodno imali na noktima.

U izuzetno hitnim situacijama pomoći će vam i parfem! Ne razbacujte se omiljenim parfemom, a i ne preporučujem – može da ošteti zanoktice, pa i nokatnu ploču. Ali, ako vam je hitno ili nemate strpljenja, malo parfema nanesite na komad vate ili tupfer, pa njime uklonite svoj lak.

Pročitajte i…Sedam grešaka zbog kojih vam lak za nokte traje jedno popodne

Najgora stvar koju možete da uradite posle ovih tretmana, je da odmah namažete sledeći lak. Verujem da prizor neće biti savršen, ali savetujem da namažete malo maslinovog ulja (ili još bolje ricinusovog) na nokatnu ploču i oko nje, pa tek nakon bar pola sata nastavite sa manikirom.


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.