Kako da vam se šminka oko očiju ne razmazuje

by | 31 decembra, 2017

Šminka vam se neprestano razmazuje oko očiju?  To najviše ima veze sa oblikom vaših kapaka. Ne brinite, postoje pravila šminkanja koji će vam pomoći da uvek izgledate besprekorno.

1. Uvek stavljajte prajmer na oči 

Zbog oblika kapka, šminka na ovom delu tela podložna je čestom razmazivanju. Da biste sprečili mrljice, skupljanje senke u naborima pre nanošenja senke za oči stavite prajmer.

2. Držite se vodootpornih proizvoda

Kad god je moguće, koristite vodootpornu maskaru i druge slične proizvode koje smanjuju mogućnost razmazivanja šminke oko očiju.

3. Ne zatvarajte oči kad se šminkate

Kad šminkaju oči, mnoge žene zatvaraju kapak kako bi bolje nanele šminku na njega. Žene sa spuštenim kapcima trebale bi gledati ravno u ogledalo kako bi bolje vidjele rub kapka.

4. Senčite iznad kapka

Nemojte senku nanositi samo na donji deo gornjeg kapka, jer se šminka neće videti kad budete imali otvorene oči. Umesto toga osenčite prostor iznad kapka, da make-up bude vidljiv u svim situacijama.

5. Šminkajte sredinu trepavica

Nemojte se koncentrisati na šminkanje spljnjeg i unutrašnjeg ruba trepavica. Naprotiv, maskarom istaknite sredinu trepavica i tako zaokružite pogled oka.

6. Ne pretjerujte sa sedefastim senkama

Sedefaste senke reflektuju svetlost i naglašavaju prostor na kojem su nanete. Sedefastom senkom naglasite sredinu ruba kapka oka, kako biste privukli pažnju suptilnim svetlucanjem svaki put kada trepnete.

7. Koristite kvalitetne četkice

Da biste sprečili razmazivanje šminke na predelu oka, koristite kvalitetne četkice za nanošenje mejkapa. Od velike pomoći biće vam koso sečena četkica za nanošenje senke za oči koja zahteva preciznost pri nanošenju šminke.

Pročitajte i…7 trikova za brzinski novogodišnji mejkap

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu!

Foto: Instgram/hen_mugrabi

A.G.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.