Konturisanje lica SPF kremom je najnoviji TikTok trend

by | 3 jula, 2022
Konturisanje lica SPF kremom

Konturisanje lica SPF kremom postaje sve popularniji trend na TikToku, a da li je bezbedan i efikasan, istražujemo u nastavku. 

U svetlu dolaska leta i češćeg razmišljanja o zaštiti protiv sunčanja, na TikToku pojavio se novi beauty hack- konturisanje lica kremom sa zaštitnim faktorom. Svakako, navikli smo da na ovoj platformi nailazimo na dobre, ali i bizarne savete. A šta je slučaj s ovim trendom?

Konturisanje lica SPF kremom

Poenta ovog načina „šminkanja“ jeste da devojke nanose kremu sa faktorom 30 ili manje na mesta koja žele da budu naglašena. Odnosno na mesta na licu koja bi inače konturisale bronzerom (čelo, brada, jagodice, ugao nosa).Zatim, na delove lica na koja se inače stavlja hajlajter (gornji deo jagodica, vrh nosa…) nanosi se krema s većim zaštitnim faktorom. Time, dobijaju prirodno konturisano lice, bez upotrebe mejkapa. A koliko je ovaj trend bezbedan za kožu? Evo šta kažu eksperti.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Custodio d’Avo (@theagetraveller)


Dermatolozi upozoravaju da ovaj trend nije bezbedan za kožu jer delovi lica na koje se ne nanosi krema izloženi su štetnim sunčevim zracima. Isto tako, stručnjaci kažu da je mit da je preplanula koža manje podložna opekotinama.

Kada nam koža potamni, naime, dolazi do oštećenja u našem DNK. A ti delovi kože su skloniji starenju, kao i melanomu. Stoga, nanošenje SPF kreme faktora 30 je obavezno i to na celo lice!

 

lepotaizdravlje.rstriocean / iStock / Getty via Guliver

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.