Nanošenje ajlajnera lepljivom trakom: Kompletan vodič

by | 31 jula, 2022
Nanošenje ajlajnera lepljivom trakom

Nanošenje ajlajnera lepljivom trakom pomaže nam da imam oštru liniju ajlajnera i da postignemo besprekoran look na jednostavan način.

Da li ste se ikada zapitali kako sve te influenserke na Instagramu i TikToku postižu baš tako savršenu liniju ajlajnera? Odgovor se ne krije u tome kakav proizvod koriste, već kako ga nanose.

Naravno, nekim srećnicama ruka je dovoljno mirna da mogu da izvedu taj pokret ajlajnerom bez mnogo muke. Za sve nas ostale, postoje pomagala koja će učiniti naš look besprekornim. A u moru mejkap trikova, ovaj je, čini nam se, najjednostavniji i najpristupačniji.

Nanošenje ajlajnera lepljivom trakom- korak po korak

Korak 1

Iako ste navikle da oči šminkate poslednje, za ovaj trik, biće potrebno čisto lice (bez krema i pudera). Ova tehnika nam omogućava da prvo šminkamo oči. A tek nakon toga, nanosimo kremu, korektor i puder. Razlog je jednostavan: lepljiva traka može skinuti podlogu ili se neće dobro zalepiti zbog količine proizvoda na našem licu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by & LLC (@ashleightaylorbridal_beauty)

Korak 2

Proces nanošenja ajlajnera zavisi od toga šta želite da postignete. Ukoliko je cilj da ajlajner bude samo deo mejkapa očiju, onda prvo nanesite senku. U suprotnom, spremne ste za nanošenje ajlajnera.

Nanošenje ajlajnera lepljivom trakom- korak 3

Vreme je za lepljenje trake. Postavite traku u ugao oka, onako kako želite. Što je ugao veći, to će look biti dramatičniji. Kada lepite traku, ne rastežite kožu, već je nežno spustite na predeo pored ugla oka.

Korak 4

Sada kada je traka zalepljena, vreme je za ajlajner. Savet je da koristite onaj sa četkicom, kako bi nanošenje bilo brže i bezbolnije. Iscrtajte liniju dužine koje želite na oba oka.

Korak 5

Vreme je da uklonite traku, nakon što se ajlajner osušio. Traku uklanjajte nežno i sporo, kako ne biste oštetile kožu i izazvale iritacije i crvenilo.

Za kraj, ostalo je da nanesete maskaru i spremne ste!

Lepota i zdravljeprivetik/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.