Kako da sprečite razmazivanje maskare čak i na plus 40!

by | 12 avgusta, 2022
razmazivanje maskare

Plač, znoj, kiša… Sve ovo su faktori koji podstiču razmazivanje maskare. Trenutak kada otkrijete crne fleke ispod i oko očiju, uvek je podjednako neprijatan- sprečite ga

 

Koliko god da se trudite da izaberete kvalitetnu maskaru, to ne znači da ćete biti pošteđeni razmazivanja. Fleke od maskare ispod očiju imaju mnogo manje veze sa samom formulom vaše omiljene maskare, nego sa vašim navikama i načinom nanošenja. Samim tim, nekoliko izmena u bjuti rutini i vi bi trebalo da budete pošteđeni neprijatnosti. 

Kako sprečiti razmazivanje maskare?

Uvijte trepavice

Ono što većina ljudi ne shvata jeste da priprema trepavica pre nanošenja maskare čini bitnu razliku. Za početak, ako uvijete trepavice kvalitetnim uvijačem, one će se podići, neće dodirivati kožu ispod očiju i šanse da se maskara razmaže postaju mnogo manje.

Koristite prajmer za trepavice

Nakon što su vaše trepavice uvijene, nanesite prajmer. Obavezno ostavite prajmer da se dobro osuši pre nego što pređete na nanošenje maskare. Prajmer daje definiciju trepavicama, ali ima još jedan značajan efekat koji žene često zanemaruju: pomaže da maskara prione na trepavice. Rezultat: nema mrlja i razmazivanja. Za ovu čaroliju dovoljan je jedan sloj prajmera.

razmazivanje maskare

Formula maskare

Ok, imate omiljenu maskaru. Boja je tako intenzivna i jako se lepo nanosi, ali se i lako razmazuje. Nije kraj sveta – samo preko vaše omiljene, nanesite jedan tanji sloj vodootporne maskare. Ovaj završni sloj tako će preuzeti ulogu fiksatora.

 

Ne dodirujte lice

Ako imate naviku da dodirujete lice, lako će vam šminka završiti u potpunom neredu. Sledeći put kada budete u iskušenju da protrljate oči, zaustavite se. Umesto da upotrebite prste, iskoristite papirnu maramicu i budite nežni. Dovoljno je samo nekoliko nedelja da stvorite novu naviku.

 

Obratite pažnju na negu kože

Ako maskara nastavi da se razmazuje, obratite pažnju na svoju rutinu nege kože. Da li vam se krema za oči potpuno osuši pre nego što počnete da se šminkate?

Nega kože koja sadrži ulje može dovesti do razmazivanja šminke, zato razdvojte svoje bjuti i mejkap rutine. Dovoljno je da obezbedite pola sata do sat razmaka.

 

Koristite providni puder

Posipanje prozirnog pudera ispod i oko očiju pomoći će vam da koža ostane mat i bez masnoće. Pre nanošenja maskare, uzmite malu četku i lagano nanesite prozirni puder na zatvorene oči. I dalje ćete imati prirodan izgled, samo bez razmazivanja maskare.

Sprečite maskaru da se razmaže:

 

Kako sprečiti razmazivanje karmina?

jupiterimages, imagehub/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.