Crvena svetla u vezi koja se ne smeju ignorisati! Proverite da li se odnose i na vas

Kada smo zaljubljeni, glava nam je u oblacima, pa veoma često ne primećujemo partnerove mane.

by | 5 marta, 2021

Najčešće, zbog zaljubljenosti, idealizujemo partnera i ne primećujemo eventualne negativne obrasce ponašanja, koji mogu potencijalno biti štetni po vezu, ili čak i po naše mentalno zdravlje. U nastavku otkrijte šta ne smete ignorisati u vezi!

Veze i odnosi: Šta se ne sme ignorisati?

1 Prebrze i preuranjene odluke

U početku veze, prvo vidimo najlepše strane, i samog odnosa, i partnera kao osobe. Stoga je prerano za odluke poput zajedničkog života, braka i/ili stvaranja porodice. Stručnjaci su saglasni u tome da tek posle godinu i po do dve uistinu možemo reći da poznajemo partnera. Do tada, savet je da ipak budete pažljivi.

2. Posmatranje kroz ružičaste naočare

Ovo ne znači samo puko preuveličavanje dobrih osobina partnera, već i dodavanje vrlina koje ta osoba zapravo nema. Umesto da realno sagledamo situaciju, smatramo da je naš partner idealan i superioran. U jednom trenutku, mane će isplivati i onda ćete shvatiti da ta osoba ipak nije savršena.

3. Doktor Džekil i mister Hajd

Ukoliko ste tek započeli vezu i vaš partner se bez razloga izdere na konobara jer je pogrešio porudžbinu, to je ogroman znak za uzbunu. Možda ima problema sa regulisanjem besa i u jednom trenutku može postati i agresivan.

4. Nepoštovanje

Zapitajte se kako se partner ponaša prema vama? Da li vas uzima zdravo za gotovo? Da li nipodaštava vaše mišljenje? Da li donosi važne odluke bez konsultacije sa vama? Sve su to zabrinjavajući znakovi, jer u tom slučaju niste prioritet svom partneru. Nijedna veza nije savršena, ali ne smete dozvoliti da se ni u jednom trenutku osećate manje vrednom.

5. Vreme za sebe

Osoba koja zahteva vašu punu pažnju može da postane posesivna ili pak ljubomorna. Svakome je potrebno vreme za sebe i ne morate sve da radite zajedno. Insistiranje na tome može biti veliko crveno svetlo.

Pročitajte i… Nekoliko lekcija o ljubavi: Šta bi trebalo da očekujete od ozbiljne veze?

6. Čuvajte se manipulacija!

Ukoliko u početku veze osećate krivicu, strah ili obavezu da nešto uradite, velike su šanse da ste izmanipulisani. Razmislite o tome šta želite i nemojte svoje potrebe da stavljate po strani.

7. Različita interesovanja

Može vam se razlikovati muzički ukus ili odabir hrane, ali bitni ciljevi, poput štednje, stvaranja porodice i sl. moraju vam biti isti. Stoga, u samom početku veze razgovorom treba da raščistite ova pitanja.

8. Porodica i prijatelji

Osoba koja vas nije upoznala sa svojom porodicom i prijateljima i radi sve što je moguće da što manje vremena provedete s njima (ili čak da ih uopšte i ne upoznate) izaziva sumnju i to može biti osnovan razlog za brigu. Izolacija nije vid laskanja, već može biti signal za opasnost. Isto tako, ne dozvolite da vas partner odvuče od vaših prijatelja i članova porodice.

 

lepotaizdravlje.rspedrojperez/Getty via Guliver

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.