Top 7 erogenih zona kod žena

by | 23 maja, 2023
Erogene zone kod žena

Erogene zone kod žena, kao i kod muškaraca, su brojne, a mi vam predstavljamo najčešće. 

Da li poznajete svoje telo? Nemojte žuriti da odgovorite sa „da!“. Na kraju krajeva, ženska seksualnost je neshvatljiva oblast i puna je misterija i iznenađenja čak i za samu ženu.  Do danas je poznato da postoje najšire starosne granice za seks, a uz kontrolu zdravlja i kompetentan pristup, možete voditi ljubav skoro ceo život. U različitim periodima se razvija i menja senzualnost žene i osetljivost njenog tela. Stoga se može reći da je i broj erogenih zona na našem telu bezbrojan.

Seksolozi ih dele u tri kategorije:

Primarne – one koji se nalaze na samom početku intimnog života i upoznavanja sa svojim telom, po pravilu – zajedničke su za većinu.
Sekundarne – mesta, čija se osetljivost na erotske dodire razvija pojedinačno, u zavisnosti od želja svake žene.
Pseudozone su zone koje izazivaju uzbuđenje u seksu sa određenim partnerom.

Erogene zone kod žena

Ove erogene zone mogu spadati u bilo koju od navedene tri kategorije i najčešće su kod većine žena.

Nožni prsti

Noge i prsti mogu da izdrže ozbiljno opterećenje – na njima nosimo težinu celog tela. A njihova erotska osetljivost je sanduk koji nije lako otvoriti. Međutim, ovo je zadovoljstvo namenjeno za seksualne gurmane.

Stomak

Činjenica da osetljivost žene na golicanje, na neki način karakteriše njenu seksualnost, već je legendarna. Ali ova erogena zona ima potpuno naučno objašnjenje. Bočni delovi torza su područja na kojima se ljubavnikove ruke same naslanjaju, držeći partnera tokom čina. A koža na ovim mestima je zaista jedna od najdelikatnijih na telu.

Erogene zone kod žena – ruke

Ruke, tačnije neki delovi, su izuzetna erogena zona kod većine žena. Unutrašnja površina – od zglobova do pazuha – su najzatvorenija mesta od spoljašnjih uticaja. U nekim muslimanskim nacijama, činjenica da drugi muškarac dodiruje upravo ove delove ruku smatra se izdajom supružnika.

Pupak

Milovanje stomaka se tradicionalno povezuje sa glatkim prelaskom na oralni seks, ali najiskusniji muškarci znaju da boravak u njegovom gornjem delu vredi duže. Pupak se čak može nazvati i ograničenim područjem. Na genetskom nivou, mesto pupčane vrpce je veza sa telom majke i nema ništa zajedničko sa erotskim senzacijama.

Erogene zone kod žena- kapci

Teško da je moguće izmisliti prefinjenije i romantičnije milovanje od ljubljenja kapaka i nežnih dodira područja oko očiju. Izuzetno osetljiva koža i veliki broj nervnih završetaka čine ovaj deo tela jednim od najintimnijih. A ako ste muškarcu dozvolili takav kontakt, onda je on za vas više od običnog seksualnog partnera.

Grudi i bradavice

Ženska dojka je jedan od najmoćnijih seksualnih mamaca za muškarce. Ali bradavice i areole oko njih su poseban i veoma osetljiv deo. Samo telo koje ne podnosi grub pristup i jak pritisak, ali uz nežan i pažljiv stav, može za zaljubljene postati početak potpuno novog poglavlja njihove seksualne romanse.

Kosa

Činjenica je da bi malo ljudi pomislilo da traže „tačke uzbuđenja“ na svojim glavama. Ipak, na koži glave ima tačno onoliko aktivnih nervnih završetaka koliko ima dlačica na njoj – život svakog folikula dlake kontroliše nerv. Možda zato, prilikom ljubljenja, muškarci često posežu kako bi zavukli dlanove u raskošnu frizuru svoje voljene. Masirajući skalp, partner vas zagreva pre neskromnijih dodira.

Lepota i zdravljeJacob Ammentorp Lund/iStock/Getty Images Plus via Getty Images


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.