Izostanak orgazma: Sedeći način života, visoke potpetice i još 7 neočiglednih krivaca!

by | 26 avgusta, 2022
izostanak orgazma

Izostanak orgazma nije retka pojava, ali ukoliko je učestala, potrebno je potražiti uzrok. A neki od njih nisu tako očigledni.

Orgazam je generalno tema istraživanja već godinama, a ženski orgazam je naročito u fokusu. Dosadašnje statistike pokazale su da 50% seksualno aktivnih žena ima poteškoće da dostigne orgazam (čak i uz dodatne stimulacije) ili ih nikako ni ne doživljavaju. To znači da polovina seksualno aktivnih žena ne uživa u odnosu s punim kapacitetom.

Mnogo je razloga zašto do orgazma dolazi, a mi vam u nastavku otrivamo najneočiglednije.

Izostanak orgazma- ko je kriv?

Veći deo dana provodite sedeći

Vezivanjem sebe z stolicu možete usrećiti samo svog šefa, ali ne i mišiće karličnog dna. Naime, sedeći način života dovodi do njihovog smanjenja i, kao rezultat, do bola prilikom odnosa, koji postaje prepreka za orgazam.

Da bi se sprečio takav problem, stručnjaci predlažu da na svakih pola sata ustajete i prošetate dok ste na radnom mestu. Postavite sebi alarm ili stavite podsetnik na svakih 30 minuta tokom radnog vremena.

Visoke potpetice

Nažalost, posledice nošenja visokih štikli nisu samo bol. Težište celog tela se značajno pomera, zbog čega se opterećenje povećava ne samo na mišićima nogu, već i na donjem delu leđa i karličnom dnu. Sa takvom napetošću, deformacija mišića je neizbežna.

Šteta nastaje ne samo zbog nepravilnog položaja unutrašnjih organa, već i zbog smanjenja nivoa njihovog snabdevanja krvlju, što direktno utiče na proces postizanja orgazma u slučaju karličnih organa.

Ne govorite partneru o svojim željama

Imajte na umu da vaš izabranik nema telepatske moći. Stoga, sve ono što očekujete u spavaćoj sobi morate i reći. Otkrijte šta vam prija, a šta ne i zajedno dođite do rešenja kako da seks bude ugodan za oboje.

Izostanak orgazma i nedovoljan unos vode

Ispijanje dovoljno vode tokom dana ne samo da će koristiti vašem digestivnom traktu, već vam može pomoći i da postignete vrhunac u spavaćoj sobi. Naime, ne tako davno, naučnici su otkrili da ako ljudsko telo dobije pravu količinu tečnosti, orgazam će biti jači i moćniji.

Voda je glavna komponenta vezivnog tkiva i izuzetno je važna za njegovu elastičnost. Dakle, dodatna čaša vode nikada ne škodi. A ako ste za večerom uživali u čaši vina ili popili koktel u noćnom klubu, onda slobodno popijte dve čaše vode, jer alkohol utiče na dehidrataciju.

Trudite se da ne pravite buku

Zvučna pratnja procesa vođenja ljubavi može zaista učiniti čuda. Ovo može ne samo da umnoži vaše orgazme, već ih i učini mnogo intenzivnijim i dužim, kažu naučnici. Stoga, kada vas nešto zaista uzbudi, dajte to do znanja svom partneru – kroz stenjanje, smireno tražeći da nastavite ili uzvikujući „da!“.

Izostanak orgazma i lekovi

Da li saznate baš sve o neželjenim dejstvima lekova koje konzumirate? U stvari, upoznavanje sa ovom listom je izuzetno važno pre početka lečenja. Postoji mnogo lekova koji izazivaju skok u nivou prolaktina- proteina koji snižava libido.

Zašto ne mogu da doživim orgazam? Šta bi trebalo da radite ako imate problem sa dostizanjem vrhunca

Ovo može biti razlog nesposobnosti da doživite vrhuna. Obično, glavni „neprijatelji“ na putu do orgazma mogu biti lekovi za krvni pritisak, pilule za kontracepciju i antidepresivi.

Antihistaminici takođe mogu delovati protiv vas, jer imaju tendenciju da smanje prirodnu lubrikaciju. Ako problemi traju duže vreme, trebalo bi da se konsultujete sa svojim lekarom. Možda će predložiti druge metode lečenja.

Prenizak nivo oksitocina

Oksitocin, takozvani „hormon ljubavi“, ide ruku pod ruku sa orgazmom. Ako ga vaše telo ne proizvodi dovoljno, vrhunac u krevetu može biti prilično nemoguće dostići.

Stres može biti glavni uzrok nedovoljne proizvodnje oksitocina, ali se pokazalo da provođenje više vremena sa partnerom, uspostavljanje kontakta očima i ljubljenje povećavaju nivoe ovog čudesnog hormona. Isto tako, naučnici veruju da maženje sa kućnim ljubimcima utiče jednako na održavanje normalnog nivoa oksitocina.

Zaboravili ste da mokrite pre seksa

Svi znaju za potrebu mokrenja odmah nakon seksa kako bi se sprečile razne infekcije urinarnog trakta. Međutim, neće biti suvišno to učiniti i pre seksa. Postizanje orgazma može biti neverovatno teško ako vam je bešika puna. Razlog je jednostavan – umesto da ste „u trenutku“, osećate pritisak na bešiku i fokusirate se na kontrolu procesa.

Da li se plašite gubitka kontrole?

Ako ste navikli da kontrolišete svaki aspekt svog života, može vam biti izuzetno teško da se ponašate potpuno suprotno u krevetu. Odbijanje uobičajenog ponašanja u trenutku intimnosti može biti razlog izostanka orgazma.

Dišite i pokušajte da se opustite. Neka vaše telo prati senzacije. Međutim, ako shvatite da ne možete sami da se nosite sa ovim psihičkim problemom, potražite savet specijaliste.

Lepota i zdravljeNattakorn Maneerat/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.