Kako da “začinite” svoj brak?

Veze mogu biti veliki izvor sreće, ali da bi funkcionisale, potrebno je uložiti dodatni napor, bar s vremena na vreme.

by | 27 aprila, 2021

Veoma je česta pojava da brak vremenom upadne u ustaljenu kolotečinu i baš tada dođe i do zahlađenja odnosa. Ne dozvolite da vam svaki dan bude isti!

Kako biste sprečili da dođe do udaljavanja od voljene osobe, pročitajte naše savete koji vam mogu biti korisni u trenutku kada osetite da je došlo vreme da malo začinite svoj brak!

Kako začiniti brak?

1 Opuštajte se zajedno

Dani su nam sve brži i brži i na kraju nam ostaje vrlo malo vremena da se posvetimo partneru. A još manje da se opustimo i posvetimo sebi. Ali, zašto ne bismo spojili ta dva? Osmislite način kako da se zajedno opustite bilo odlaskom na masažu, šetnjom u prirodi ili relaksirajućom kupkom.2 Budite romantični

Vremenom prestajemo da bude romantični prema dugogodišnjem partneru i upravo u tome je greška! Trudite se da to promenite. Spremite romantičnu večeru uz svetlost sveća, plešite uz ljubavne pesme, izađite ponekad na sastanak…

3 Znaci pažnje

I najmanji gest može i te kako da obraduje voljenu osobu. Poklonite mali znak pažnje, operite sudove, pošaljite SMS poruku ljubavne sadržine…

4 Ponovite prvi sastanak

Vratite osećaj “leptirića u stomaku” pri prvom sastanku i organizujte identično viđanje. Isplanirajte iste aktivnosti i prisetite se tog dana. Sigurno će biti magično.

5 Afirmacija

Ne ustručavajte se da delite komplimente voljenoj osobi. Na taj način ćete partneru dati do znanja da ga podržavate. To je jednostavan, a moćan način da vaš odnos postane još jači.

6 Grlite se

Naučno je dokazano da zagrljaj može da nam pomogne kada se osećamo loše. Stoga, zagrlite ga češće!

Pročitajte i… Ako prevaziđete ovu fazu u vezi, imaćete dug i srećan brak

7 Brak i zajedničko vreme

Umesto da zajedničko vreme provodite ispred malog ekrana, osmislite kvalitetniji sadržaj. Idite u šetnju, igrajte društvene igre… Posvetite se svom patneru.

8 Izađite iz zone komfora

Bilo kakvo novo iskustvo začiniće vaš odnos. Bilo da je u pitanju isprobavanje novih jela, putovanje na novu lokaciju ili novi hobi poput planinarenja. Promenite svoju zajedničku rutinu i zabavljajte se.

9 Razgovarajte!

S patnerom morate imati otvoren i iskren odnos. On je osoba s kojom bi trebalo da možete da razgovarate o svemu. Ukoliko vam nešto smeta, skrenite na to pažnju i potrudite se da zajednički dođete do rešenja.

10 Govorite češće: “Volim te!”

Izgovoriti iskreno ove dve reči – najbolji je način da začinite svoj odnos. Nema potrebe dalje da objašnjavamo ;).

lepotaizdravlje.rsfizkes / iStock via Getty

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.