10 SIGNALA koji vas razotkrivaju PRED NJIM

by | 11 juna, 2009

Većina žena smatra da je fizički izgled prvo što privuče muškarca. Međutim, već pri prvom susretu, po govoru vašeg tela, osmehu, glasu, pogledu, on može da vas “pročita”. I pre nego što vam se predstavio, već je naslutio kakvi ste – iskreni, komunikativni, stidljivi, samouvereni i, što je najvažnije od svega, zainteresovani.
Naš saradnik Goran poverio nam je svoje bogato iskustvo i otkrio neke dublje istine koje je spoznao o svojoj supruzi i drugim ženama koje je upoznao, i to mnogo pre nego što je mogao da kaže da ih zaista poznaje.

 

lepota i zdravlje prvi utisak skes ljubav upoznavanje govor tela1. Ona zna šta želi!

Većina muškaraca može brzo da uoči samouverenu ženu: čvrst stisak ruke prilikom rukovanja, direktan kontakt očima, jasan i ravnomeran glas.

No, ponekad je dovoljno samo da se obrati pažnja na ženski glas. Svoju urednicu upoznao sam preko telefona. Već nakon prvog, neformalnog razgovora, izrekla je inteligentnu šalu na moj račun. To mi je bilo simpatično. Žena koja može da se našali sa muškarcem kojeg ne poznaje pokazuje određenu dozu odvažnosti. Shvatio sam da je sa druge strane žice inteligentna, duhovita osoba, koja zna šta hoće.

2. Zainteresovana, ali nesigurna!

Šteta što nisam shvatio važnost prvog utiska kada sam upoznao svoju bivšu devojku Anu. Prvo što sam primetio na njoj bile su sandale s tankim kaiščićima, na visoku petu, koje su otkrivale njene delikatne nožne članke. Bila je među malobrojnim devojkama koje nisu nosile papuče, niti patike (bilo mi je već muka od takve obuće na ženskim nogama!). Kada je uhvatila moj pogled, nasmejala se i pognula glavu. To me je šokiralo. Ipak, učinilo mi se da se trudi da deluje zrelije.

Mmmm… zainteresovana, ali nesigurna! Prošlo je, možda, sedam sekundi. Iznenada, Ana se “uključila”, kao da je neko pritisnuo njen unutrašnji prekidač. Razvukla je usne u još širi osmeh i rekla: “Ćao, ja sam Ana!” – možda i previše glasno.

 

Pomislio sam da to čini bezbroj puta tokom dana, podsetila me je na anketara sa ulice. Ideja o seksu sa lepom ženom u cipelama sa visokom potpeticom naterala me je da nastavim igru. Vremenom, ta veza počela je da me “guši”. Ispostavilo se da Ani nije potrebna samo moja pažnja, već i pažnja drugih muškaraca – simultano! Plativši cenu za ignorisanje onoga što sam intuitivno registrovao u prvih deset sekundi, zakleo sam se da ću se ubuduće držati dva principa: 1. Nikada neću dozvoliti da me žena obori s nogu (hej, svi dajemo obećanja koja ne možemo da održimo!) 2. Uvek ću slušati svoje šesto čulo (ovoga se pridržavam…).

3. Zaljubljena žena

Čak i kada se eliminišu očigledni pokazatelji: burma i/ili muškarac u pratnji, mi i dalje možemo da osetimo da li ste u vezi i koliko vam je stalo do njega. Sve se može “pročitati” u pogledu koji žena upućuje muškarcu. Zaljubljena žena, zaključio sam, može da iskazuje divljenje prema njemu na različite načine, ali pogled sve otkriva. Takva žena neće menjati položaj tela, niti će okretati glavu (bar, ne mnogo). S druge strane, žena koja je slobodna gledaće muškarce duže i prodornije, a telom će pratiti poglede. E pa… muškarci žive za to da budu predmet takvog posmatranja!

4. Suptilna “takmičarka”

U ranim dvadesetim, zabavljao sam se sa Milom, izuzetno privlačnom plavušom. Na osnovu prve reakcije drugih žena, mogao sam mnogo toga da zaključim o njima. Neke su je grozničavo pretraživale pogledom, u nadi da će uočiti neku strašnu manu. Druge bi se okrenule svom društvu i zakolutale očima. No, nešto suptilnije “takmičarke” pretvarale su se da moja devojka ne postoji. Kada bi nas neko predstavio kao par, ova vrsta žena gledala je samo u mene i ignorisala Milu. Na svu sreću, moja devojka je bila pametna baš koliko i lepa. Iako nikada nije spomenula da joj smeta ovakav tretman, slutio sam da je uverena da joj nijedna od tih žena nije ravna.

5. Zavodljiva neznanka

Seksi žena (kad kažem seksi, mislim na odraz njene strasti prema seksu) najbolje zna kako da osvoji muškarca. Pre nekoliko godina, oporavljao sam se od raskida sa devojkom i prijatelj me je pozvao na žurku, misleći da će to na mene delovati terapeutski. Osećao sam da nema šta da izgubim, pa sam prihvatio poziv. Društvo mi se uopšte nije dopalo i na kraju sam završio sam na jednoj fotelji. A onda me je prijatelj upoznao sa devojkom, koja nije bila naročito lepa, ali je vešto manipulisala distancom između naših tela. Uhvatila me je za ruku, ali se nismo rukovali. Približila mi se, pogledala me u oči i osmehnula se – sve vreme držeći moju šaku u svojoj. Potom se udaljila od mene, a zatim bi mi se opet približila, rekavši mi da joj je veoma drago što me je upoznala. Tek tada mi je pustila ruku. Razmenili smo još nekoliko reči, a onda se okrenula i otišla. Prijatelj je primetio moju reakciju, značajno je klimnuo glavom i rekao mi: “Ova devojka može da te povredi.” U toku večeri, zavodljiva neznanka i ja još malo smo flertovali, ali nismo završili zajedno. Ipak, njen metod upoznavanja bio je dovoljno terapeutski.

 

6. Lukava “pronicljivica”

Već deset sekundi nakon što sam upoznao suprugu jednog svog prijatelja (tada mu je bila nova devojka), znao sam da uopšte nije za njega. Samo površno gledajući oni su savršen par. To sam zaključio u prvih, recimo, pet sekundi, dok sam stajao na pragu njegovog stana. No, pre nego što sam uspeo da kažem “zdravo”, uhvatio sam njen procenjivački pogled, kojim me je brzo skenirala od glave do pete, dok su joj usne bile stisnute u “ravnu liniju”. Da li joj se moja majica nije dopala? Možda moje patike sa rupom na vrhu? Da nisam slučajno zaboravio da zakopčam šlic na farkama? Bez obzira na moje eventualne mane, nijedna nije mogla da bude toliko strašna kao činjenica da je njena instinktivna reakcija bila da me proceni a ne da mi poželi dobrodošlicu.

P.S. Moj prijatelj je još uvek u braku sa njom, ali očigledno je nesrećan.

7. Zadovoljna ili iskompleksirana?

Žena koja je zadovoljna svojim izgledom ima sjajno držanje i “ne robuje” modi. To je visoka žena na visokim potpeticama, “ravnogruda” žena u pripijenoj majici i punačka žena u odeći na horizontalne pruge. Žene koje ne podnose svoje telo, takođe se izdvajaju. Prvo što sam uočio, kada sam ušetao u ordinaciju svog novog zubara, bila je njegova stidljiva sekretarica. Sedela je pognuta nad tastaturom i izgledalo je kao da pokušava da nestane u ogromnom džemperu koji je nosila.

Ipak, bila mi je vrlo simpatična. “Nabacio” sam osmeh i pozvao je na piće. Jedne večeri počeli smo da razgovaramo o njenim kompleksima. “Ali, imaš sjajnu figuru…” “Ne, moje grudi su užasno opuštene!” “Nije tačno. Ali i da je tačno, sve ostalo na tebi je divno!” “Nikada neću biti zadovoljna svojim izgledom.” Njeno nezadovoljstvo bilo je temeljno i trajno. S druge strane, želeo sam da vidim više od njenog tela. Osetio sam da, čak i ako pristane da mi se otkrije, neće biti srećna zbog toga. Prestao sam da je zovem i promenio sam zubara.

8. Druželjubiva i srećna

Jednu od svojih najboljih, mada najkraćih, veza započeo sam u zadimljenom baru. Stajala je u grupi muškaraca i od srca se smejala šali koju je neko od njih izgovorio. Smeh te žene nije bio izveštačen – lice joj se naboralo, brisala je suze. Ali, nije samo osmeh bio pokazatelj njene dobre prirode. Osetio sam da joj je iskreno drago što me je upoznala i shvatio sam da voli da sreće nove ljude. Bio sam uveren da misli da je život dobar, zabavan i previše kratak da bi, čak i jedan minut, protraćila brinući se o tome da li će je neko povrediti, ili razočarati. Kratko smo flertovali, ali, dok je trajalo, bili smo srećni.

lepota i zdravlje prvi utisak seks ljubav upoznavanje govor tela9. Kraljica drame

Jednom prilikom, prijatelji su mi ugovorili “slučajni sastanak”. Plan je bio da se pojavim u restoranu u kojem bi me čekali u društvu moje potencijalne devojke. Kada sam im se pridružio za stolom, žena je reagovala na minorno pomeranje stolica, kao da se radi o razornom zemljotresu. Glasno je uzdahnula. Nešto kasnije, izjavila je da ju je radni dan ne samo umorio, već potpuno iscrpeo. Bože, pa šta bi se desilo da sam je pozvao da izađemo? A šta ako dođe kod mene u posetu, a moj pas joj izbalavi cipele ili skoči u krilo? Dlanovi su počeli da mi se znoje i pri samoj pomisli na to.

10. Prava enigma

Do trenutka kada sam upoznao svoju suprugu lekcije o intuitivnim reakcijama prilično su me naoštrile. Ipak, moj prvi utisak o njoj bio je da je prava enigma. Kada sam video njeno lepo lice, izgubio sam dah. Ali, nešto nije bilo u redu. Ona se nije smejala. “Ovako lepa žena mora da se smeje”, pomislio sam. Budući da sam je spazio u parku dok smo šetali pse, imao sam idealan povod da joj priđem: “To je zlatni retriver, zar ne?”. Iako je to, najverovatnije, bila najbanalnija uvodna rečenica u istoriji ljudskog roda, ona se okrenula i ljubazno mi se, ali i oprezno, nasmešila. Odmah sam znao da sam upoznao ženu koja je kreativna, inteligentna, nenametljiva i nezavisna, ali kojoj je (pretpostavio sam) potreban muškarac kao što sam ja. Priznajem, oborila me je s nogu i “naterala” me da prekršim zakletvu da se više nikada neću zaljubiti. Da sam mogao, oženio bih se njome istog trenutka.

Tagovi: