Čekamo li onoga ko neće doći i otkuda ideja da je za našu sreću uslov imati dečka?

by | 6 januara, 2017
Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina "Lepota i Zdravlje"

Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina „Lepota i Zdravlje“

Nova godina je prošla, ali žal za nedostatkom partnera, koji se naročito intenzivira uoči praznika, još uvek nije. Uskoro će Božić, a sve moje drugarice ne prestaju da jadikuju kako ni ove godine neće naći ispod bora poklon od zgodnog, lepog i pametnog frajera. So what? Aman, više…

Raznorazne teorije kruže čaršijom poslednjih dana. Ma šta dana, poslednjih decenija. Od toga kako će doći kada bude pravo vreme, preko toga kada se budeš najmanje nadala, a najnovije „teorije“ kažu da bi trebalo zvezde da se poklope. Zaboga, šta to znači?

Ako mi je komšija na primer Strelac u horopskom znaku, baš onaj Strelac što je je Venera u sedmoj kući i što se po nekakvim astralnim dijagramimam, i zvezdama, poklapa sa mnom, šta bih onda ja trebalo da radim? Da mu umesim pitu i pokucam na vrata ili imate bolju ideju?

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty ImagesMalo mi je ovo nalaženje partnera svedeno na jedan krajnje bizaran način. Jedni pričaju kako ne bi trebalo tražiti partnera preko društvenih mreža, i putem interneta generalno, ali zašto? Niko nemam precizan odgovor zašto ne bi trebalo putem interneta da ga tražimo. Možda je manijak? Šta to njega čini većim manijakom nego ovog komšiju Strelca sa trećeg sprata? To što on živi u mojoj zgradi ne znači da je dobar, a to najbolje potvrđuje baba Dana sa sedmog. Ona em baca pikavce kroz prozor na Vesnin veš, em poliva decu leti jer lupaju loptom sedam spratova niže, ispred njenog prozora.

Pročitajte i… Sama i u gomili ljudi! Sigurno znate o čemu govorim… 

Kliknite na sledeću stranicu… 

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Uostalom kako te zvezde znaju da moj komšija sluša bluz, voli umetnost i da je duhovit? Eto, ako komšija ne poseduje ove tri stvari onda i nije moja srodna duša. A sve i da jeste, šta ako on mene neće? Šta se dogodilo pa smo postali toliko neverni? Šta se dogodilo pa nam je potrebna nekakva druga polovina, kao da se nismo rodili kao celo biće? I otkuda ta ideja da je za našu sreću uslov imati lepog dečka? Imati dečka, uopšte? 

Svi bismo hteli da pretrčimo deset stepenika i odmah da se nađemo u idealnoj vezi i braku sa čovekom naših snova, ali zašto? Zašto ne možete da uživate iščekivajući ga, maštajući ko je on i kako izgleda, kao i šta ćete raditi jednog dana. Zašto morate kolač da pojedete bez šlaga. Sačekajte i dekoraciju. Svakako vas sve stigne jednog dana, a vi ste se već bez potrebe umorili.

Pročitajte i… Zašto je sve više jačih žena, a slabijih muškaraca?


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

 

Tagovi:

Jedno reagovanje na “Čekamo li onoga ko neće doći i otkuda ideja da je za našu sreću uslov imati dečka?”

  1. Vesna V kaže:

    Cekati i traziti tog nekog i samo misliti o tome gubljenje vremena.Bolje raditi neke korisne stvari.Raditi na sebi.Uciti.Vezbati.A ne samo cekati kad ce se taj pojaviti na vratima.Ma,hoce samo sto nije.:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.