Evo zašto treba da budemo srećni posle raskida

by | 22 avgusta, 2015

Uobičajeno je da ne štima sve u ljubavnim odnosima, ali da li to znači da u životu dolazi do zastoja?

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Nema ništa loše u neuspehu. Važno je da naučite iz svojih grešaka kako da krenete dalje u vašem životu. Ali u isto vreme, dobro je da shvatimo zašto ne uspevamo u vezama. Kada pogledate unazad, ako vidite bilo kakve greške u vašem ponašanju, pokušajte da to ispravite. Ovo će vam pomoći da izbegnete buduće propuste u odnosima.

Bol i depresija su uobičajene reakcije posle raskida. Ali, ubrzo nakon toga, kada se ova faza završi, najbolje što možete da uradite, jeste da budete srećni. Postoje čvrsti razlozi za svaku stvar koja se događa pod ovim suncem.

Možete početi život ispočetka – Ne zaboravite da je raskid dobra prilika da sve ponovo počnete od nule sa novom osobom. To znači da možete početi sa manje grešaka ovaj put pošto već imate iskustva.

Možete naučiti iz svojih grešaka – Da, tretirajte ih kao priliku da saznate šta ste uradili pogrešno. U vašem budućem odnosu, potrudite se da ne ponovite iste greške.

Stručnjaci kažu da oni koji generalno imaju iskustva iz prethodnih veza imaju tendenciju da budu bolji u budućim odnosima, kao i to da oni imaju tendenciju da budu oprezniji.

Vi ćete postati jači – Naravno, nakon što prevaziđete bol raskida i usamljenosti, postajete jači. Ovo će vam pomoći kod mnogih drugih usponima i padova u životu.

Možete napraviti bolji izbor – Šanse za donošenje pogrešne odluke ili izbora će se u velikoj meri smanjiti nakon neuspelog odnosa.

Vi se nećete lako zaludeti – Čak i ako naiđete na najatraktivnijeg partnera koji vam obećava nebo i zvezde sa neba, neće vas lako zaneti.

Promene – Veoma je važno naučiti menjati se. Ne menjamo se zato što moramo, već zato što želimo. Ljudi u odnosima moraju da nauče da budu fleksibilni.

Nekada neuspele veze, pogotovo jedna za drugom, mogu da nam poljuljaju tlo. Leteti je lepo, ali nije zdravo. Sanjarenje je lepo, ali sanjati o idealnim odnosima nije realno. Dakle, najvažnije je ostati realan u svakoj situaciji.

Budite srećni, jer nakon loše veze ništa vam drugo ne preostaje. Uživajte u životu, a nova veza doneće nova iskustva i nove lekcije koje ćete mudriji dočekati.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.