Kad muškarac voli? 10 znakova koji vam to govore

Ukoliko niste sigurni da li mu se dopadate i da li je zaljubljen - otkrivamo vam 10 znakoa koji vam pokazuju kad muškarac voli.

by | 24 januara, 2023
kad muškarac voli

10 znakova koji vam otkrivaju kad muškarac voli

 

KAD MUŠKARAC VOLI

Jovanmandic/GettyImagesPlus

Osim reči, u ovim situacijama mnogo pomaže govor tela, kao i izrazi lica muškarca. Ono što obično ženama pravi problem kada su ovi znakovi u pitanju  jeste njihovo pravilno tumačenje. Na to mogu uticati neke naše lične želje i osećanja koje čine da njegove poteze tumačimo onako kako nama odgovara. Dobro je ono što sledi – umesto da se ponašate detektivski, pokušavajući da spojite sve znakove koje vam šalje, iskoristite ove dokazane znakove da budete sigurni da znate kada se dopadate muškarcu.

Izraz njegovog lica

Na primer, proširene zenice mogu biti pokazatelj interesovanja i uzbuđenja. Ovo su pokazala brojna istraživanja. Kada se u mozgu aktiviraju centri odgovorni za primanje zadovoljstva, dopamin se oslobađa u krvotok i tada se zenice šire. To je jedan od načina na koji naše telo reaguje na emocije. Međutim, sličan znak se može ispoljiti i iz drugih razloga. Na primer, u mračnoj prostoriji, zenice se šire kako bi više svetlosti palo na mrežnjaču. Osim toga, zenice se šire usled fizičkog bola ili pod uticajem droga. Ukoliko možete da eliminišete ove druge okolnosti, a njegove zenice se šire prilikom vašeg susreta, budite sigurni da se muškarcu dopadate.

Samo da znate – i vaše zenice se šire ukoliko je on privlačan vama. Ali to je dobra stvar! U drugoj polovini 20. veka jedan eksperiment je pokazao da muškarci na nesvesnom nivou to primećuju i dopada im se. Naime, različitim muškarcima su pokazali dve fotografije jedne žene. Na jednoj fotografiji zenice su joj bile uobičajene, a na drugoj proširene. Muškarcima se više svidela druga fotografija. Na fotografiji sa širim zenicama, ženu su opisali kao ženstvenu i privlačniju, dok je prva fotografija dobila manje lepih komentara. Ono što je zanimljivo – muškarci su kasnije priznali da nisu uvideli u čemu je razlika na fotografijama.

Neki drugi detalji na njegovom licu koji vam otkrivaju kad muškarac voli jesu: podizanje obrva, oblizivanje usana i široki osmeh. Još jedno istraživanje pokazalo je da muškarci prilikom razgovora sa ženom koja ih privlači mogu doživeti povećanje salivacije (pošto nivoi testosterona u pljuvački naglo rastu).

Kad muškarac voli

Inside Creative House/GettyImagesPlus

Govor tela

Dobro obratite pažnju na ovu stavku. Stav kada muškarac sedi raširenh nogu na nekom javnom mestu, to može da nas iznervira. Međutim, kada ovako sedi dok razgovara sa vama, to bi bio dobar znak. Ovo je neverbalni signal koji pokazuje njegovo interesovanje usmereno ka vama.

Ukoliko njegovi pokreti ruku izgledaju preterano, on podsvesno želi da vam privuče pažnju. Što mu je držanje labavije, odnosno što više prostora zauzima, to je njegova želja za vama očiglednija. On time želi da pokaže svoju važnost i da dobije vašu naklonost.

Položaj njegovih stopala, takođe, može nam dati neki signal. Ako su mu stopala usmerena ka vama dok razgovarate, on vaš razgovor shvata strastveno i zainteresovan je za razgovor sa vama. Međutim, ukoliko jedno, ili oba stopala pokazuju u drugom pravcu, postoji mogućnost da njegova zainteresovanost i nije na tako visokom nivou.

Pogled i razdaljina dok razgovarate

Ukoliko primetite da on smanjuje razdaljinu koja postoji između vas – to može biti znak da mu se dopadate. Kad muškarac voli, nesvesno se približava vašem telu. U slučaju da se neko drugi pridruži vašem razgovoru, on će se instinktivno približiti vama. Ako muškarac u razgovoru oduči da stavi svoju ruku na vaše rame ili da vas lagano dodirne za ruku, to možete shavtiti kao ozbiljan znak interesovanja.

Osim distance, kontakt očima je veoma bitan. Onaj muškarac kome se sviđate, pokazaće svoju želju da održavate kontakt očima. Sproveden je eksperimnt u kom su se stranci gledali u oči dva minuta. Rezultati su pokazali da kada dvoje ljudi koji održavaju kontakt očima povećava im se broj otkucaja srca i raste privlačnost koju osećaju jedno prema drugome.

Pažljivo slušanje

Onda kad muškarac voli, on ima jaku želju da vas sluša. U tim situavijama, njega ne ometaju strani faktori. To je jedan od načina kada on želi da vas osvoji i pokaže vam da ste mu važni. To će najverovatnije pokazati kroz detalje kojih se seća iz vaših razgovora.

Lepe reči

Neka istraživanja su pokazala da muškarci uvek nađu način da daju kompliment onoj ženi koja im se dopada. To je neka vrsta izjave ljubavi, a da vam ne kaže dve čarobne reči.

Ono što se može tumačiti jeste na osnovu čega vam daje kompliment i da li se lepe reči odnose na vaše fizičke lepote ili unutrašnje kvalitete. Obe stvari govore o tome da ga privlačite, ali iz toga možete saznati kakav je kvalitet njegove zainteresovanosti. Ukoliko forsira samo fizički izgled, onda i interesovanje može biti samo fizičko. Ali ako vam udeli kompliment za vašu ljubaznost, iskrenost i duhovitost, time vam daje do znanja da voli i da brine o vama.

Želi da zna sve o vama

Ovu želju muškarci pokazuju tako što često postavljaju pitanja. Međutim, nije važan samo broj piranja, već i kontekst u kom ih postavlja. Ukoliko se muškarcu dopadate, on će hteti da čuje vaše mišljenje o svim životnim sferama. Osim toga, želeće da zna vaše interese i težnje. Ovu stavku u saznavanju toga da li muškarac voli primetićete lako: ukoliko vam ne postavlja pitanja samo kako bi dobio potrebne informacije, već i ona koja su specifična samo za vas, to je znak. Na ovaj način muškarac vam stavlja do znanja da želi da vas upozna i da želi da se između vas stvori dublja veza.

Planira sa vama

Jedan od znakova muške zaljubljenosti je da kada priča o budućnosti vas uključuje u svoje planove. Tako jasno pokazuje da ne želi igru, već ozbiljnu vezu. Pokazuje da želi da vam bude dostupan i ne tera vas da preuzimate inicijativu, želi da provodi vreme sa vama. Još neki znakovi da muškarac voli su sledeći: brzo odgovara na poruke, javlja se na pozive, dostupan je i poštuje vaše predloge.

Gde treba da budete oprezni? Obratite pažnju na to da njegovi planovi mogu biti vezani isključivo za seks. Pazite se kako ne biste bili tu samo da ispunite njegove potrebe.

Ne krije vas od prijatlja i porodice

Ukoliko se odluči da vas upozna sa porodicom i prijateljima, sigurno je zaljubljen u vas. Ovakav gest govori o njemu da ima ozbiljne namere sa vama. Ovim potezom on ne samo da vam stavlja do znanja svoju zainteresovanost za vašu vezu, već i sam ima šansu da zamisli svoju budućnost kraj vas. Muškarac želi da vidi kako ćete komunicirati sa njegovim najmilijima da biste sami shvatili da li imate potencijala za zajednički život. Iz ovog upoznavanja, on će saznati i impresije svojih najbližih o vama, a tako će i sam biti sigurniji u svoja osećanja.

Trudi se da ispuni vaše želje i tu je kada vam je teško

Kad muškarac voli nije mu teško da se potrudi i učini nešto lepo i posebno za vas. To ne mora biti neka velika stvar, dovoljno je da vas iznenadi jutarnjom kafom ili da vam kupi mali znak pažnje. Ovakve stvari muškarci ne čine jer se osećaju dužno, već zato što imaju volju da vas impresioniraju.

Obratite pažnju na njegove reči: kad muškarac voli, to će vam staviti do znanja

Nekada je najbolji način da saznate da li vas voli samo da obratite pažnju na njegove reči. Nekada nije potrebno da vam otvoreno kaže da vas voli, a vi to ipak možete znati. Na primer, kada vam kaže da mu nedostajete, time potvrđuje da ste mu važni. Zaljubljen muškarac brinuće za vas i to će vam i reći. Mali znakovi, kao što su podsećanje da obučete kabanicu pre izlaska ili molba da mu se javite kada stignete kući mogu vas uveriti da on zaista misli na vas.

Najjednostavniji zahtevi i fraze kojima retko pridajemo značaj su zapravo veoma važni za razumevanje suštine odnosa.

 

Jovana JevtićMotortion/GettyImagesPlus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.